České a moravské produkty jsou známé. Nejen u nás, ale po celém světě. Tak se jich nebojte, jděte za nimi. Ochutnejte je z první ruky. Máme tady díky Gastronautu spoustu zajímavých pozvánek na gastroakce, které stojí za to.

Slavnostní výlov rybníka Rožmberk

  • Od 11. do 13. října, rybník Rožmberk, Třeboň, Jihočeský kraj

Nenechte si ujít výlov českého rybníka Rožmberk, při kterém vám rybáři předvedou vrchol svého řemesla – zátahy a vlastní výlovy. A jako gastroakci jsme ho sem zařadili proto, že si budete moci svého kapříka sami rovnou koupit. A kdyby vám to bylo málo, nebo byste se chtěli podívat jinam, tak v sobotu se koná také výlov rybníků Borek, Lnáře, Bezdrev, Podroužek, Velkorojický… Jižní Čechy budou tento víkend prostě ve znamení ryb.

Břevnovské posvícení

  • Od 11. do 13. října, Břevnovský klášter, Markétská 1, Praha

Nenechte si ujít jubilejní dvacátý ročník posvícení na Břevnově. Čeká vás oblíbená staročeská řemeslná vesnička se stovkou stánků různých řemesel, dílničky pro děti nebo bohatý doprovodný program.

Speciální exkurze pro pivní znalce

  • Dne 12. října, Pivovar Krušovice, Krušovice, Středočeský kraj

Milovníkům piva všech věkových kategorií jsou určeny speciální kurzy, které pořádá pivovar v Krušovicích. Díky nim se všichni zájemci seznámí s technologií výroby piva krok za krokem a současně dostanou příležitost vyzkoušet si pivovarnické řemeslo v praxi. Kromě toho se budou učit i pivo degustovat.

Prague Burger Fest 2013

  • Od 12. do 13. října, náměstí Míru, Praha

Nenechte si ujít jedinečnou příležitost ochutnat opravdové americké burgery. Přijďte ohodnotit kuchařské umění mistrů kuchařů z pražských restaurací, které se zabývají americkou kuchyní!

Titulní foto: Thinkstockphotos.com