Základními nápoji, které se při oslavách konce roku konzumují, jsou bowle, koktejly anebo víno. Pro kouzlení se všemi nápoji si můžeme pořídit speciální „nádobíčko“. Potřebujeme speciální kráječe na ovoce, nádoby na led, chladiče lahví, vývrtky, šejkry anebo nejrůznější věci, které nás pobaví.

Čím se dá zpracovat ovoce

Na jednotlivé druhy ovoce existují zvláštní loupače i porcovače. Asi by vás nikdy nenapadlo, že budete potřebovat kráječ na banány. Na druhou stranu třeba oceníte pákový lis na citrusy nebo loupač a porcovač ananasu. Můžete se také pobavit nejrůznějšími zbytečnostmi, jako je například odstopkovač jahod. Existují i speciální škrabky jen na melouny.

ČTĚTE TAKÉ:

Jak s vínem

Dobrá vývrtka je základ radosti z pití vína. Od mechanické klasiky, šroubovice kolmo vetknuté do dřevěného držadla, již dnes doba pokročila ke složitějším modelům. Mechanická vývrtka je stále spolehlivější než stroje na baterky. Dobrým pomocníkem milovníků vína je ale vakuová pumpa, která z nedopité láhve vysaje vzduch, aby víno nevyčichlo. Oceníme i chladiče na víno. Buď si můžeme pořídit plastové manžety naplněné tepelně setrvačnou hmotou, nebo jen dvouplášťové nádoby, které drží chlad.

Hračky na koktejly

Ten, kdo se chce věnovat barmanství, má na výběr spousty věcí. Pokud mají být pokusy na konci roku jen amatérské, stačí nějaké barevné doplňky ke drinkům. Vyberte si vidličky na napichování třešní nebo barevná označovátka na sklenice, abyste si je nepomíchali.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com