Kouzlíme se světlem a barvami

Velké okno, dobře rozestavěná světla a světlé barvy na stěnách i tu nejmenší kuchyň opticky „nafouknou“. Iluzi většího prostoru udělá i umístění spotřebičů – namísto několika samostatně stojících spotřebičů volte souvislou řadu vestavěných, a volba nábytku – ten na vyšších nožičkách také navodí pocit prostornosti.

ČTĚTE TAKÉ:

Další nafukovací fígle

Dřez bez odkapávače navozuje dojem většího prostoru a skutečně ho nějaký ten centimetr čtvereční navíc také poskytuje. Pokud si svou práci v kuchyni bez odkapávače nádobí nedokážete ani představit, schovejte ho chytře do vestavěné skříňky (která nemá dno) nad dřezem. Pokud je už na podobnou přestavbu pozdě, můžete si vypomoci hlubším přenosným tácem.

Chce to správné materiály

Tahle kuchyňka by se vám v pohodě vešla i do koupelny. Kdo chce opticky zvětšit svou kuchyni, ten musí dobře zvážit, které materiály použije. Věrným pomocníkem se může stát například sklo. Dvířka a police z mléčného nebo čirého skla dodají kuchyni velkorysejší rozměr.

Super řešení pro malé prostory

Do malých prostor je pak naprosto ideální tato moderní kuchyně designéra Alfreda Averbecka. Kruh kuchyně, který splňuje všechny požadavky na její vybavení, zabírá jen 1,8 čtverečních metrů, je otočný o 180 stupňů, police s nádobím dokonce o celých 360° stupňů. Kuchyně je plně vybavena jednotlivými kusy zahrnující vše od kuchyňského dřezu a nádobí až po mikrovlnnou troubu a myčku nádobí.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com