Je to člen rodiny

Současné trendy v oblasti bydlení jsou velmi benevolentní. Takže si můžete pořídit jídelní stůl v libovolném designu. Na první pohled ani nemusí být patrné, že se o jídelní stůl jedná. Důležité je, aby po estetické stránce zapadl do interiéru vaší kuchyně nebo jídelny a aby dobře splňoval své funkce.

Elegantní stůl, který vidíte na naší první fotografii, byl vyroben z kombinace tmavého dřeva a kovu. Je vkusně doplněn pohodlnými bílými židlemi. Odstín jejich nožiček je totožný s tím, kterým se honosí samotný stůl. Tedy shrnuto a podtrženo, pokud jde o design, je důležité, aby se zvolený stůl stal skutečným členem vaší rodiny.

ČTĚTE TAKÉ:

Přizpůsobivý nábytek

Neméně důležitá je velikost zvoleného stolu. Tu volíme nejen v závislosti na výměře místnosti, kam stůl umístíme, ale také na frekvenci jeho plánovaného využití. Pokud ve vaší domácnosti žije mnohočlenná rodina, která se denně schází u společné večeře, bez pořádného jídelního stolu se jen stěží obejdete. V ostatních případech stojí za úvahu spíše nějaký přizpůsobivější kus nábytku.

Adaptabilní jídelní stůl je vhodný do domácnosti, kde se v rodinném kruhu hoduje jen příležitostně. Stůl na fotografii lze ještě rozložit, třebaže to na první pohled není vůbec patrné.

Stoly s úložným prostorem

K moderním jídelním stolům lze pořídit celou řadu dodatečných komponentů. Velmi praktické jsou především jídelní stoly s nápaditě řešeným úložným prostorem.

Do postranních zásuvek pak lze ukládat noviny a časopisy, nebo pomůcky potřebné k různým společenským hrám, jako je například scrabble. Ovšem uložit si tam můžete i malou příruční knihovnu (nejlépe s kuchařkami), nebo třeba akvárium s vodními živočichy.

Dobře se o něj starejte

Když se nám podaří vybrat vhodný jídelní stůl, stane se z našeho stolování dvojnásobná radost. Pamatujte však na to, že tento neživý člen rodiny vyžaduje pravidelnou údržbu.

Nejlepší ochranou je pochopitelně ubrus. Pokud však máte doma malé děti nebo domácí mazlíčky, kteří ho mohou ze stolu stáhnout, pravděpodobně ubrus nahradíte spíše prostíráním, takže některé části stolu zůstanou odhalené.

Po každém jídle je třeba důkladně vyčistit všechny nečistoty. Jakmile totiž zaschnou, budete se jich zbavovat jen těžko. Poškrábání (dřevěného stolu) účinně zamezí impregnace.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com