Biosirup z agáve

Sirup z agáve je přirozené sladidlo získávané z kaktusu agáve. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladící složka inulin, která je složená z fruktózy, je probiotikum, ale nestimuluje slinivku k produkci inzulinu. Pro svůj velmi nízký glykemický index (22) je tudíž sirup vhodný i pro diabetiky. Používá se v polovičním množství než med, protože je dvojnásobně sladší. K dostání za 182 Kč na Prozdravi.cz.

Pampeliškový nápoj

Víte, že pampelišky mají v listech dvakrát víc železa než špenát? Navíc je v nich spousta vitaminu C a kyseliny křemičité, která zpevňuje cévy a chrupavky. Udělejte si tak nápoj, který vás postaví na nohy – rozmixujte lístky mladých pampelišek (pozor – nesmí být ničím postříkané a z blízkosti silnic) společně s jedním jablkem a pomerančem. Kdo má rád sladší verzi, dodá ještě med, kdo kyselejší, ten kapku citronu. Výborné je také rozmixovat lístky pampelišky a přidat kefír. Opět můžete dochucovat podle libosti.

Argentinská dokonalost

Amancaya Gran Reserva z vinařství Bodega Caro je 50% Malbec a 50% Cabernet Sauvignon. Víno s názvem podle původně indiánského pojmenování tradiční místní květiny. Zraje 11 měsíců v sudech z francouzského dubu. Chuť vína je výrazná, intenzivní, se svěží a ovocnou vůní s dotekem živočišnosti, tóny povidel, sladkého koření a čokolády.

K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na global-wines.cz za 539 Kč.

Becher jako oheň a led

Ani Becherovka neusnula se svým letitým, i když jedinečným receptem. Pro ty, kteří chtějí poznat něco nového, tak nabízí novou řadu Ice&Fire. Stačí přivonět a překvapí vás svěžest mentolu. Napijete se, projede vámi tradiční bylinná chuť s přídavkem citrusů a pak zapálí na jazyku i chilli. Nový Ice&Fire je velmi vhodný pro kombinace se soft drinky – zázvorovou limonádou nebo tonikem. Na trhu bude k dostání jako třicetiprocentní alkohol za 189,90 Kč.

Rezervováno pro chlapy

Abychom měli také něco pro opravdové chlapy, tak tu máme něco, co je opravdu špička v oboru – irská whiskey Jameson. A že je to opravdu špička, dokládá, že jde o prémiovou verzi nejvyšší kvality s označením Jameson Select Reserve. Je to stařená irská whiskey, která zraje ve 2x vypálených dubových sudech po bourbonu (tzv. black barrels) a sudech po sherry. Jde o unikátní mix whiskey z rukou Master blendera, jejíž některé složky se vyrábí exkluzivně a pouze jednou za rok.