Dřevěná podlaha

Syté, výrazné barvy horních skříněk a výmalby potřebují opticky i pocitově uzemnit. Tuto roli s přehledem zvládá dřevěná podlaha z exotické dřeviny afzélie doussie, která vytváří atraktivní pozadí všem dalším materiálům a barvám tohoto originálního interiéru. Teple načervenalé tóny podlahy rezonují s červenými zavěšenými skříňkami i doplňky. Bílá kuchyňská linka se od ní efektně odráží a působivě s ní kontrastuje.

ČTĚTE TAKÉ:

Atypická dispozice

Kuchyně je dispozičně řešená velmi velkoryse a netradičně. Skladba hmot v prostoru sice vypadá velmi zajímavě, funkčnost linky však není zcela uspokojivá. Lednice s mrazničkou se pravděpodobně nachází jinde, neprakticky stranou nebo jsou vestavěné pod pracovní deskou, kde ovšem jejich kapacita nemůže reflektovat velikost kuchyně. Kromě toho je nutné potraviny mezi třemi samostatnými zónami opakovaně přenášet.

Bílý lesk

Bílá lesklá dvířka kuchyně vytvářejí společně s tmavou podlahou základní – a nutno přiznat, že velmi působivé – kontrastní schéma. V celkovém konceptu splňují bílá dvířka hned dva úkoly najednou: jednak opticky odlehčují poměrně rozložitou kuchyňskou linku a současně vnášejí do interiéru plného relativně tmavých materiálů a sytých barev nepostradatelnou neutrální rovinu. V neposlední řadě bílá dvířka interiér prosvětlují a tento efekt ještě násobí jejich lesklý povrch.

Červený akcent

Tmavá dřevěná podlaha kuchyně s navazujícím kobercem pískové barvy, bílá linka s elegantně tenkou pracovní deskou šedé barvy i laminátový obklad stěny s dekorem světlého dřeva vytvářejí dokonale neutrální schéma. Červená lesklá dvířka zavěšených skříněk do něj vnášejí příjemné vzrušení a kuchyni výrazně oživují. Staly se spontánně optickým středobodem kuchyně, jehož barevnost vtipně rozvíjí červené plastové prostírání.

Klidná modř

Elegantní rubínovou červeň horních skříněk opticky vyvažuje chladná modř výmalby, která trochu krotí její nezdolný temperament. Hluboká meditativní modř je hřejivé vitální červené rovnocenným partnerem a společně vytvářejí kouzelný a šaramantní pár. Napětí mezi teplou a chladnou barvou dodává interiéru originální vzhled a svěžest. Použití pouze dvou výrazných barev umocňuje jejich efekt a vizuální zážitek z promyšleně komponovaného celku.

Titulní foto: Sedlák interiéry