Česká Amerika

Lednice Concept LA8080, také zvaná Česká Amerika, by měla být revolučním produktem na českém trhu, a to jak díky velkému objemu 408 litrů, tak i díky praktickým rozměrům 1800/794/602 mm, čímž je v porovnání s klasickou americkou lednicí o cca 13 cm užší a hloubkou pak je stejná jako klasická lednice. Porovnejte si sami: klasická americká lednice má rozměry 1800/920/720.

Předností modelu Concept LA8080 je horizontální uspořádání vnitřního prostoru do čtyř policových zón bez středového předělu, takže je možné do lednice uložit i rozměrnější předměty, jako např. dlouhý tác, plech s buchtou, nebo dokonce celého krocana. Praktický a ekonomicky úsporný je i systém Quattro, tedy otevírání pomocí čtyř samostatných dveří, který uspokojuje požadavek na praktičnost a funkčnost i u těch nejnáročnějších zákazníků. Díky tomuto řešení dochází při otevírání jednotlivých dveřních dílů k menšímu úniku ochlazovaného vzduchu, což významně snižuje celkovou energetickou spotřebu. Otevřené dveře navíc zaberou pouhých 40 cm, a tak nic nebrání umístění lednice i do užších prostor, jako je např. chodba.

Rychlé zchlazení je lepší

Nová kombinovaná chladnička AEG S53430CNX2 v sobě skrývá profesionální technologii ProFresh se dvěma oddělenými chladicími okruhy. Chladnička a mraznička jsou tak na sobě zcela nezávislé jednotky, což umožňuje optimalizovat teplotu i vlhkost. Díky tomu vydrží vložené potraviny déle svěží a opravdu čerstvé. Navíc se v mrazničce nebude tvořit námraza, a vy tak máte o starost méně.

Kombinovaná chladnička AEG dokáže nejen zajistit ideální skladovací podmínky, ale vyznačuje se i skvělou energetickou úsporností. Tento model je zařazen v nejlepší energetické třídě A+++, což znamená o 50 % nižší spotřebu elektrické energie než třída A+.

K jeho dalším přednostem patří nízká hlučnost, a to pouhých 43 dB. Příjemné vnitřní LED osvětlení je úsporné, vydrží navěky a spolehlivě osvítí každý kout chladničky, abyste nic nepřehlédli. Praktický alarm upozorní na omylem nebo dlouho otevřené dveře.

Funkce Coolmatic zajišťuje rychlé zchlazení právě vložených potravin, v mrazničce zajištuje rychlé zmrazení funkce Frostmatic. Rychlé zmrazení je úsporné a zároveň užitečné, protože v potravinách tak zůstane více výživných látek.

Vyberte si, co má dělat

Sedmdesát centimetrů široká chladnička Hotpoint Quadrio rozšiřuje variabilitu svého vnitřního prostoru. Z horní samostatné zásuvky, která sloužila původně pouze jako mraznička, se stala nová multi teplotní zóna (MTZ). Tu je možné využít jako mrazničku nebo chladničku, a to až 5 různými způsoby, navíc se zachováním čerstvosti, původní chuti a nutričních hodnot potravin během procesu rychlého zmrazení a rozmrazování. MTZ zamrazí ještě teplé pokrmy, aniž by uživatelé museli čekat na jejich vychladnutí, bezpečně uchová čerstvé maso a ryby nebo šetrně rozmrazí potraviny při udržované teplotě 2 °C. Samozřejmě, že může fungovat jako standardní mrazák.

Když potřebujete lednici, a ne mrazák

Aktuální novinkou značky Gorenje jsou dva metry vysoké volně stojící kombinované chladničky (např. model NRK 6202 TX) a 1,85 m vysoká volně stojící kombinovaná chladnička (model NRC 6192 TX) s 2 unikátními funkcemi: ConvertActive umožňuje pouhým stisknutím tlačítka jednoduše proměnit mrazák v chladničku. Dvě hodiny po aktivaci se změní teplota v mrazicí části na -2 až 3 °C, takže rázem je k dispozici chladnička s objemem 200 l a dostatkem místa. V horní chladicí části lze nastavit teplotu mezi 4 až 9 °C. Druhou klíčovou funkcí je FreshActive LED světlo pro prodloužení procesu fotosyntézy, umístěné v zásuvce na ovoce a zeleninu. To je přírodní proces ionizace, při kterém negativně nabité ionty – anionty aktivně a efektivně čistí vzduch. IonAir technologie uvnitř chladničky zničí až 95 % škodlivých mikroorganizmů a stejně spolehlivě si poradí i se zápachem a příliš silným aroma některých potravin.

Vyšší výkon, nižší spotřeba

Pět nových typů chladniček LG se systémem No Frost dokáže efektivně snížit energetickou spotřebu a velice rychle zchladit uložené potraviny. Pokud do lednice vložíte například pivo z prostředí s teplotou 30 °C, bude vychlazeno na 7 °C za 2 hodiny a 40 minut. Velkou předností těchto chladniček je i pohodlný design Door-in-door, který výrazně usnadňuje nalezení nejčastěji hledaných potravin a nápojů.

Lineární kompresor představuje zjednodušení vnitřního mechanismu chladniček. Díky nižšímu počtu součástí je lineární kompresor více spolehlivý než běžné typy kompresorů, eliminuje nadměrné tření a poruchovost jednotlivých součástek. Navíc snižuje hlučnost chladničky o celých 25 % a výrobce na něj poskytuje záruku až 10 let.