Dýně Hokkaidó celkově posiluje organismus

Kuchyně
Zvětšit fotografii

Autor:

Sice si už letos nestihnete vypěstovat dýni Hokkaidó, která patří mezi drobnější, nejchutnější a nejuniverzálněji využitelné odrůdy tykvovité zeleniny. Ale až si přečtete o jejích výhodách v kuchyni a prospěšnosti pro naše tělo, jistě ji příští rok neopomenete vysadit.

Mezi nejoblíbenější odrůdy dýně patří Hokkaidó. Má sytou sladkou chuť a nádhernou barvu. Obsahuje provitamin A – beta-karoten, vitamin E, C, z minerálních látek má velké množství draslíku. Výborně pomáhá při čištění organismu, dále se používá při poruchách funkce žaludku, onemocnění slinivky a sleziny, je tedy vynikající pro diabetiky.

Kuchyně

Autor:

ČTĚTE TAKÉ:

Kuchyně

Autor:

Podle nejnovějších vědeckých výzkumů obsahuje dužina této dýně zvláštní látky s preventivně protinádorovým účinkem. Dle provedených studií postačí denní konzumace 100 gramů dýňové dužiny (po delší dobu) k tomu, aby až 3x poklesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění, zejména rakoviny plic a prostaty.

Tento druh dýně se nemusí loupat, protože slupka je plná vitaminů a lehce změkne. Dýni lze dusit s cibulí či jinou zeleninou, zapékat, smažit, odšťavňovat či mixovat. Je velmi vhodná pro malé děti od šesti měsíců věku do různých pyré a polévek. Dušení trvá 20-40 minut. Dýně Hokkaidó si můžeme lehce vypěstovat nebo koupit v bioobchodech, a to hlavně na podzim a v zimě.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

jídlodýně

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Návrh a realizace kuchyňské linky ve francouzském stylu, Kuchyňská linka BÍLÁ LESK, Kuchyňská linka.