Čeští skláři a jejich zlaté ruce

Na dlouhou tradici českého sklářství úspěšně navazuje sklárna BOMMA. Přední čeští designéři pak k řemeslu přidají svoje nápadité návrhy a nechají vzniknout kvalitním a originálním skleněným skvostům, které budou nejen vaše návštěvy dlouhá léta obdivovat. Kolekce Dots vznikla ve spolupráce se studiem Olgoj Chorchoj.

Cena na Bonami.cz: od 899 Kč za sadu 2 sklenic

Vařte a pečte kdykoliv a kdekoliv

Elektrická pečicí mísa Concept CK 3000 je skutečně praktickým pomocníkem do každé domácnosti. Oceníte ji nejen v kuchyni s omezeným prostorem pro přípravu jídel. Nová pečicí mísa překvapí svou multifunkčností – upeče, usmaží, uvaří, ohřeje i zapeče!

Připravit v pečicí míse můžete opravdu téměř vše – pečené kuře, kachnu, kotletu, polévku pro celou rodinu i řadu chutných dezertů, jako jsou klasické české buchty či vánočka z kynutého těsta. Pečicí mísu můžete postavit kamkoli a mezitím se na kuchyňské lince věnovat přípravám dalšího chodu.

Mísu lze bez problémů umýt v myčce. Zaručena je jednoduchá manipulace. Součástí spotřebiče je nerezový podstavec a skleněná poklice, přes kterou se dá pohodlně sledovat stav přípravy pokrmů. Průměr pečicí mísy je adekvátních 24 cm, příkon 470 W. K dostání za cenu 1799 Kč.

Svatý Patrik přijede s whiskey v ruce

Pořádná irská whiskey na uctění památky svatého Patrika je prostě nutnost. A pokud i vy hledáte vhodnou příležitost k oslavě, třeba zrovna sv. Patrik a whiskey je tím pravým pro vás. Milovníci pravé irské whiskey Jameson si už zvykli, že etiketa láhve s oblíbeným obsahem před 17. březnem obzvláště zkrásní. Na počest zeleného svátku všech Irů – dne sv. Patrika Jameson tradičně povolává věhlasné designéry a umělce, aby „oblékli“ láhev Jameson whiskey do slavnostního. Ani letos tomu není jinak. Limitovaná etiketa láhve Jameson pro rok 2015 představuje duši moderního Dublinu, který je srdcem Irska a milovaným městem Irů. Nová etiketa zábavným způsobem mapuje typické dublinské symboly, včetně čtvrtí, budov nebo známých míst. Autorem nové limitované edice je úspěšný designér Steve Simpson. Ilustrátor, který v posledních letech získal desítky cen a spolupracuje s významnými značkami, do svých kreseb vkládá svěží myšlení a výrazný smysl pro humor. Jak sám říká, bez něj by se na východním pobřeží Irska dalo stěží žít.

A navíc – tohle je jedinečná třikrát destilovaná dokonalost v obalu v omezeném množství. Takže na zdraví a ať žije sv. Patrik!

Kostní porcelán Rosenthal

Při výrobě kostního porcelánu se do keramické směsi přidává kostní popel. Právě díky specifickému složení má tento porcelán příjemně teplý slonovinový nádech, je výrazně lesklejší, jemnější a lehce průsvitný. Subtilní kostní porcelán se překvapivě snadno udržuje a prospívá mu časté používání. Kolekce Brillance a Curve značky Rosenthal představují vzrušující spojení klasického luxusu s moderním, svěžím designem.

Kolekce Brillance je koncipována tak, aby dokonale vynikly charakteristické vlastnosti a krása kostního porcelánu. Je dostupná ve třech provedeních: čistě bílé a v puristickém dekoru Ligne d´Argent, v němž je porcelán decentně dekorován ručně naneseným stříbrným lemem. Třetí variace zaujme vysoce sofistikovaným, moderním dekorem Fleurs Savage. Tvar kolekce Curve respektuje klasickou, konzervativní formu. Právě upozadění tvarové výraznosti dává náležitě vyniknout ušlechtilosti nejkvalitnějšího kostního porcelánu s lehce smetanovým zabarvením.

Kostní porcelán značky Rosenthal nabízí Concept Store Potten & Pannen – Staněk.

Tohle není jen mixér!

Chcete mixér? Jen ten? A co kdyby ten mixér uměl mnohem víc? Novinka Catler FP 4010 v sobě ukrývá více přístrojů – kromě tyčového mixéru i food processor. Bohatá výbava příslušenství nabízí všestranné použití. S různými nástavci můžete kdykoliv mixovat, šlehat a snadno připravovat rozličné druhy potravin a jídel. Díky odnímatelnému mixovacímu nástavci můžete přístroj využít jako tyčový mixér k přípravě polévek, dipů či omáček. Krájecí disk umožňuje precizní a rychlé nasekání potřebných potravin, a to díky 18 druhům nastavení. Jednoduchým připevněním šlehací metly proměníte přístroj ve šlehač, který hravě zvládne vyšlehat vaječné bílky v tuhý sníh, máslo s cukrem v dokonalý máslový krém, nebo perfektní domácí šlehačku. Praktický je nástavec na přípravu kaše, s kterým snadno vykouzlíte výbornou domácí kaši. Díky 15 nastavením rychlosti budete moci zpracovávat všechny druhy potravin v optimálním čase. Ovladač rychlosti umístěný nad rukojetí umožňuje plynule zvyšovat a snižovat rychlost, aniž byste museli přístroj vypnout. Díky tomu můžete dobu strávenou v kuchyni při vaření minimalizovat. Nádoba, ve které se potraviny připravují, má velký objem o velikosti 1,6 litru. Doporučená prodejní cena je 5 990 Kč včetně DPH.

Starý známý český Metropol v novém kabátu

Český Metropol se začal vyrábět v roce 1961 a od té doby se díky jemné chuti vybraných révových vín a originálního koření zabydlel v našich domácnostech. „Tradiční receptura zůstává, mění se pouze obal. Design lahve, který navrhla agentura Fiala & Šebek, ukazuje, že i retro může být moderní a že může mít eleganci a styl,“ komentuje novou podobu lahví Marek Žižkovský, brand manager Metropolu.

Jde o elegantní retrovlnu v lahvi Metropol, kopírující křivky ženského těla. Stylové balení nabídne základní tři druhy – Metropol Bianco, Rosso a Cherry.

Tip na drink: Lisabonský vánek

  • 4 cl Metropolu Rosso
  • 2 dl grepového džusu

Vše postupně nalijeme do sklenice typu long naplněné ledem a ozdobíme plátkem grepu.

Chlebník v zářivě bílé

Bílý chlebník Brabantia Roll Top pojme nejen velké množství pečiva, které v něm zůstane dlouho čerstvé, ale také pro své kompaktní tvary v kuchyni zaujme minimum místa. Chlebník je vyroben z antikorozní, vysoce kvalitní nerezové oceli a jeho vroubkované dno umožňuje správnou ventilaci, která je základem správného uchovávání pečiva. Plastická stopka uvnitř tlumí hluk při zavírání. Výška 175 mm, šířka 445 mm a hloubka 270 mm.

Nyní v limitované edici s dózou Brabantia, která je ideální k uložení potravin v hluboké zásuvce. Díky průhlednému víku je obsah vždy dobře viditelný. Ideální je k uchovávání kávy, čaje, ořechů nebo cukru.

Na Brabantia-shop.cz 1128 Kč. Produkty Brabantia zakoupíte na www.brabantia-shop.cz nebo v sítích Luis a Kika.