Škrabání brambor a kořenové zeleniny
Speciální nádoba dokáže oškrabat (pozor – ne oloupat!) brambory. Stačí ji lehce naplnit vodou a postranní ostré hroty brambory oškrábou. Na vás pak je už jen odstranit z brambor hluboké nečistoty a nakrájet je. Bohužel je tento systém nejúčinnější s nejlepšími bramborami. V pozdní zimě ošklivé naklíčené brambory ze supermarketu proto tak skvěle, jako na videu, neoškrábete.
Mixér
Klasický mixér, který dokáže umixovat i větší množství ovoce a zeleniny na chutné nápoje nebo kaše pro děti. Jde o nejuniverzálnější a asi nejvyužívanější součást, která by vám neměla chybět. Někdy bývá mixér nahrazován speciálními nástavci do klasické mísy robota.
Minimlýnek
Malý mlýnek na kávu, bylinky, salátové zálivky apod. Místo velkého mlýnku připojíte jen jeden malý a nemusíte umývat velké nádobí.
Mlýnek na maso
To by měla být základní součást vašeho kuchyňského robota. Není nad to, vědět, co si umelete do sekané. S mlýnkem by měla být i různá průtlačná sítka.
Mlýnek na obilí
Chcete si udělat vlastní mouku? Můžete. Z kukuřice, žita, rýže... Stačí speciální nástavec a můžete doma péct z domácí mouky.
Výroba klobás
Speciální nástavec nejen maso namele, ale také můžete nasadit na koncovku střívko a vytvářet vlastní klobásky. To je neocenitelný pomocník pro ty, kteří chtějí doma udit.
Zmrzlinovač
Udělejte si doma zmrzlinu. Můžete to udělat tak, že umixujete potřebné ingredience v klasickém mlýnku a pak to zamrazíte, ale zmrzlina nebude tak nadýchaná. Tady to dokážete naprosto jednoduše a dokonale během chvíle.
Odšťavňovač
Odšťavňovače mají roboty v sobě jak radiální (odstředivé), tak axiální (tlačné, většinou součást mlýnků nebo struhadel). První verze je jednodušší, druhá náročnější na energii, ale lépe vymačkává šťávu.
Výroba těstovin
Stejně, jako jsou stroje na těstoviny, i zde můžete vyrábět domácí lasagne, tagliatelle, špagety apod. Stačí připojit speciální nástavec, který pohání válce, které překládané těsto vyválí, a máte perfektní italský oběd.
Titulní foto: Thinkstockphotos.com