Začneme ale něčím, co už Reform v nabídce má. Nabízí řadu Basic, která se inspiruje kuchyněmi z šedesátých let. Kulaté nebo oválné dlabané úchytky s dřevěným pozadím opravdu vnášejí do kuchyně minulé doby švédského designu. Zajímavé prvky najdeme nejen na kuchyních, ale i jinde. Například pracovní deska může být kryta linoleem. Dnešní moderní linolea jsou totiž efektní, a přitom snesou zátěž, jakou vykazuje jen málokteré dřevo. Stačí pak překrýt bezbarvým zátěžovým lakem…

BIG

Studio BIG (Bjarke Ingels Group) napasovalo do kuchyní materiál, který se zde jen tak nevidí. Jde o textilní pásky, které se používají v automobilech na bezpečnostní prvky. Kombinace bílé a černé nebo ořechu s černou vytváří luxusní dojem z celku a úchytky pak vloží zajímavý a originální prvek.

Henning Larsen Architects

Spojení teplých a studených materiálů – to je základ celé řady Henning. Chladně bílá bez jakýchkoli ozdobných prvků, doplněná jen dřevěnou pracovní deskou, nebo celodřevěná a doplněná měděnými pásy – to jsou dvě varianty od Henning Larsen Architects.

Norm Architects

Tato řada je založena na exkluzivitě a surovosti. Kuchyně mají neobyčejné povrchové úpravy – drápaný surový beton, žíhaný bronz či kouřový ořech. To vše v jednoduchých a ničím nerušených tvarech. Sice v exkluzivním povrchu, ale bez nutnosti dokonalého naleštění. Naopak. Není to žádoucí. Povrchy „umatlaným“ vzhledem získávají na dynamice a plasticitě.