Tradice

Letošní podzimní sezona se ve světě prvotřídního porcelánu Villeroy & Boch nese ve znamení tří dekorů. Jejich společným znakem je respekt k tradičním hodnotám a touha po stylovém domově, pevně zanesené v DNA značky Villeroy & Boch.

Prvním je Artesano Original, který bílý porcelán kombinuje s přírodními materiály, jako je akátové dřevo, korek a břidlice. Nevšední spojení přitahuje zaslouženou pozornost, a bylo proto oceněno mezinárodním oceněním, například Good Design Award.

Pověstný francouzský flair dávají kolekci Artesano květinové dekory Provençal Lavender s motivem levandulových květů a fialkovým lemováním a Provençal Verdure s ručně malovanými pelargóniemi a lemováním v zelené barvě rozmarýnu.

Pak je tu nadčasová klasika, která skvěle souzní například s divokou krásou podzimních květů – to je Villeroy & Boch Audun. Filigránsky zpracované obrazy života na venkově v antracitové barvě jsou inspirovány původními dekory z roku 1830. Svěží žluté lemy pak přenášejí tento design do moderní doby.

V souladu s názvem je La Classica vpravdě klasickou řadou značky Villeroy & Boch. Potěší všechny, kteří si potrpí na dokonalost tvarů více než na barevnost dekorů. Zatímco čistě bílá kolekce La Classica Nuova dává vyniknout jasně definovaným precizním obrysům jemného kostního porcelánu, La Classica Contura doplňuje tento koncept o decentní lineární ornamenty v platině.

Zapečte pro každého zvlášť

Mini zapékací set KitchenAid tvoří dvě keramické, ručně malované misky, které pro vás navrhli designéři ve třech barevných provedeních: černá, mandlová a královská červená. Jde o nadčasové kousky, které se hodí do moderní, ale i retro kuchyně, domů či na chalupu.

Tyto zapékací misky lze také mýt v myčce nebo v nich ohřívat jídlo v mikrovlnné troubě. Vhodné jsou pro všechny standardní trouby, ale také pro mražení potravin. Zvládnou totiž jak teplotu do 260 °C, tak i teploty minusové. Mini zapékací set KitchenAid je vyrobený z tvrdé glazované keramiky, díky které materiál neabsorbuje olej, pachy, ani barvivo z potravin. Keramická vrstva je také odolná vůči škrábancům i nárazům. Mini zapékací set KitchenAid oceníte dokonce i při samotném servírování. Vaše jídlo si díky nim zachová teplotu a na stole bude vypadat krásně.

Mini zapékací set KitchenAid lze zakoupit jen u vybraných prodejců a na www.kitchenaid.cz za doporučenou cenu 990 Kč.

Česká novinka

Designová galerie Debut Gallery, která významně podporuje tvorbu mladých a začínajících umělců, zařadila do svého portfolia novou značku BISQIT, v jejíž tvorbě se snoubí produktový design s klasickým řemeslem. Pod značkou Bisqit se skrývá sdružení čtyř designérek – Zuzany Holaňové, Martiny Žílové, Veroniky Chomičové a Lenky Lupačové, které ze své dílny na pražských Vinohradech vysílají do světa svoje originální porcelánová a keramická díla.

Prvními „Bisqit zástupci“ v Debut Gallery jsou porcelánové lžičky na jednohubky s názvem One Bite od Lenky Lupačové, které jsou k dostání buď v čistě bílé variantě, nebo dekorované zlatem či platinou, a originální porcelánové hrnečky s podšálkem Just Espresso od Zuzany Holaňové, které se vyrábí také ve variantách čistě bílá, se zlatem nebo s platinou.

Když vysvitne slunce

Jemné zlaté motivy na porcelánu jsou nesmrtelné. A tak i společnost Leander neustále nabízí nové a nové kolekce inspirované sluncem a květinami ve zlatém rouchu. Základem je řada Sonáta s jednoduchým zlacením lemů. Je to nestárnoucí klasika, která se nikdy neomrzí.

Kdo by chtěl výraznější vzory, ten narazí třeba na řadu Sonáta, kde tmavě modrý lem připomíná hlubokou letní oblohu po západu slunce.

Kdo má rád zelenou a téměř řecké motivy, nechť pozornost upře na řadu Sabina s tmavě zelenými liniemi a zlatými detaily.

  • Jídelní set pro šest lidí Sonáta se zlatým lemem: od 6999 Kč
  • Jídelní set pro šest lidí Sonáta s modrým lemem: od 14 990 Kč
  • Jídelní set pro šest lidí Sabina se zeleným lemem: od 9999 Kč