Portské Royal Oporto White

Jemné bílé suché portské víno, které v sobě snoubí lahodnost a lehkost bílých vín s extraktivností portských vín. Prostě něco, co nenajdete jen tak, a tohle by mohlo zachutnat opravdu všem. Udělejte radost svým blízkým, které možná překvapí, že portské není jenom červené, ale i bílé. K dostání v maloobchodní síti, ve vybraných restauracích a na global-wines.cz za 289 Kč.

Kolekce litovelského sládka pro skutečné pivní znalce

Pivo už dávno není pouze klasická desítka nebo dvanáctka. Pivní trh nabízí mnohem víc a je hodně pestrý. Najdeme zde řadu velmi originálních pivních speciálů, které by neměly uniknout vytříbené chuti příznivců tohoto pěnivého nápoje. Krásným vánočním dárkem pro pivaře tak může být Kolekce litovelského sládka, ve které naleznete čtyři vynikající české pivní speciály: svrchně kvašený Litovel ALE, nefiltrovaný polotmavý a výjimečně silný Litovel Gustav, nefiltrovaný světlý ležák Litovel Václav, uvařený na počest svatého Václava, patrona všech pivovarníků, a světlý nefiltrovaný Litovel Sváteční speciál. Potěšte své milované unikátní chutí vybraných českých piv z pivovaru Litovel. Cena od 159 Kč.

Pořádná whiskey Jameson i se skleničkami

Pořádná whiskey patří k základům každého baru. A to i domácího. A pořizovat si něco nekvalitního nemá cenu. To nejlepší představuje značka Jameson, která k Vánocům tradičně nabízí i něco navíc. Delikátní jemná květinová vůně s jemnými tóny dřeva a decentní medovou sladkostí a vyladěná chuť připomínající ořechy a vanilku ještě více vynikne v originálních whiskovkách s logem Jameson.

To nejlepší z Moravian Collection - červená vína

Kolekce pečlivě vybraných červených moravských vín. Šestice odrůd, která vás přesvědčí, že i červená vína z Moravy stojí za ochutnání. Příjemný, harmonický Merlot z vinařství Sedlák, vynikající, 22 měsíců ve francouzských sudech zrající Pinot Noir z vinařství Sůkal, Frankovka z Gotbergu s chutí kávy a hořké čokolády, plné a výrazné Rulandské modré z vinařství Trpělka & Oulehla, Zweigeltrebe z nejznámější viniční trati Znojemska - Kraví hory, Svatovavřinecké z Moravína Valtice, které se skvěle hodí k výrazným sýrům nebo pečené kachně. K dostání na www.global-wines.cz za 1 442 Kč.

Méně alkoholu, ale nové chutě

Ne každému vyhovuje silná a čistá vodka. Je mnoho lidí, kteří chtějí něco jemnějšího a třeba i ochuceného. A tak Vodka Nordic Ice uvádí na trh výrobky Nordic Ice Plum a Nordic Ice Melon. Obě novinky se 14,5 % alkoholu budou k dostání v maloobchodních řetězcích i gastronomických provozech.

Zákazníky potěší zejména plná chuť a vůně právě utržených švestek a čerstvě rozříznutého oranžového melounu, moderní design lahve a příznivá cena. K dostání budou obě ochucené novinky v maloobchodních řetězcích, kde je spotřebitelé zakoupí v půllitrových lahvích. Doporučená cena je 79 Kč.

Špičkový rum

Diplomático – užijte si jeden z nejlépe chutnajících rumů na světě. Existují jen dva druhy lidí: ti, kteří Diplomático milují, a ti, kteří ho ještě neochutnali. Tak říká Tito Cordero, ověnčený titulem Nejlepší Master Blender světa let 2011 a 2013. V této exkluzivní směsi až 12 let starých rumů se snoubí živé a velmi svůdné chutě, přídavek vzácných starých rumů dodává nápoji hloubku. Zvláště Diplomático Reserva Exclusiva patří do základní výbavy každého milovníka rumů. Populární rituál párování s čokoládou z řemeslné dílny chocolatierů z Xoco Clubu dává tomuto skvostnému rumu novou úroveň rumového prožitku. Cena 850 Kč. K dostání na www.warehouse1.cz.

Bez kofeinu lahodně

Ne každý má rád kávu a ne každý ji může pít. A tak jsou tu kávovinové nápoje. Jedním z nich je i Inka - přírodní směs ječmene, žita, čekanky a cukrové řepy. Díky harmonickému složení a vysokému obsahu cereálií má tato instantní obilninová kávovina dobré výživné hodnoty, příjemnou chuť, jemné aroma a lahodnou pěnu. Jedná se o bezkofeinový nápoj, a proto je dokonalou alternativou ke klasickým kávám. Mohou ho pít nejen dospělí, ale také těhotné a kojící ženy i děti bez ohledu na věk. 200gramovou dózu zakoupíte od 74,90 Kč.

Prvotřídní barrique

Mají vaši přátelé vytříbené chutě a chcete jim nabídnout něco jedinečného? Vyzkoušejte víno barrique, které si je získá svou kořenitou chutí s tóny dřeva.

Jasnou volbou je Víno Mikulov Sommelier Club Selection Barrique Rulandské modré 2013, které vás nadchne svou rubínovou barvou, elegantní vůní s tóny hořké čokolády a podtóny kouře a vanilky a středně plnou chutí s příjemnou tříslovinkou. Dostupné na www.osobnivinoteka.cz. Orientační cena 139 Kč.

Titulní foto: Thinkstockphotos.com