Zkuste to bez drátů

Vysávání patří u řady lidí k těm nejnepříjemnějším domácím pracím. Jedním z důvodů je i neustálý souboj s kabelem elektřiny, přes který vysavač přejíždí, který se zachytává za jakoukoli hranu a který prostě nikdy není dost dlouhý.

A tak nezbývá, než to zkusit bez drátů. Je tu nová řada LG CordZero spotřebičů, která žádné dráty nepotřebuje. U zabudované 80V Lithium-ion baterie je výdrž při běžném módu 40 a při plném výkonu 17 minut vysávání. Vysavač CordZero má v průměru o 28 % menší, 22 % lehčí a 13 % efektivnější motor oproti běžným vysavačům. Výjimečná technologie RoboSense™ z něj navíc dělá první vysavač, který uživatele automaticky následuje. Technologie prachového kompresoru LG KOMPRESSOR™ poskytuje až třikrát větší kapacitu nádobky s prachem. Nečistoty jsou komprimovány do špalíčků, a jejich likvidace je tak nejen snadná a hygienická, ale také méně častá.

Dalším akumulátorovým vysavačem z řady CordZero™ je model Handstick. Tento ruční vysavač je vybaven i menším odnímatelným vysavačem pro úklid špatně dostupných prostor. Jeho dvě baterie zajišťují provozní dobu až 60 minut při běžném módu a 40 minut při plném výkonu. Štíhlé tělo je zakončeno hlavicí s otáčením až o 180 stupňů a vestavěným kartáčem Anti-Tangle Brush™ - díky této technologii se vlasy ani chlupy domácích mazlíčků na kartáč nenamotají.

Barevná žehlička stejně jako vaše trička

S novými barevnými modely žehliček Gorenje, které nabízí škálu odstínů od výrazně žluté po charismatickou fialovou, si můžete užít snadné žehlení kdekoli a kdykoliv. Systém proti ukládání vodního kamene umožňuje používání kohoutkové vody a funkce proti kapání zase zajistí, že voda pomůže pouze a přesně tam, kde je to potřeba. Žehličky se lehce drží v ruce a umožňují snadné nastavení požadované teploty pro dokonalý výsledek.

Vše shora - Whirlpool TDLR 70230 ZEN

Nejvybavenější model z nové řady disponuje velkorysou kapacitou bubnu 7 kg prádla, energetickou třídou A+++ a možností až 1200 otáček. Díky extra tichému motoru ZEN s automatickou zárukou 20 let je ideální i do bytů. Praktická je též funkce FreshCare pro provzdušnění prádla, pokud jej není možné hned vyjmout z pračky. O ideální nastavení parametrů praní se postará inteligentní technologie 6. smysl. Cena 16 490 Kč.

Pro fanoušky čokolády

Milujete čokoládu, ale nevíte, jak ji správně rozpouštět a pracovat s ní, abyste připravili lahodný čokoládový nápoj, vlastnoruční čokoládové pralinky, čokoládový krém nebo křupavé čokoládové sušenky? Pak je tu pro vás nová řada mikrovlnných trub Whirlpool MAX Chocolate. Kromě tradičních oblíbených funkcí v čele s unikátní funkcí Crisp, která umožňuje zapékat do křupava, je vybavena pěti speciálními přednastavenými recepty pro práci s čokoládou: temperování, rozpouštění, horká čokoláda, krémové čokoládové těsto a čokoládové sušenky.

Vyniká též netradičním tvarem se zaoblenou zadní částí, díky níž se snadno vejde i do menšího prostoru. První mikrovlnná trouba na trhu, inspirovaná bílou, mléčnou a hořkou čokoládou. V nabídce jsou barvy i podle oblíbených čokolád – bílá (Vanilla), mléčná (Cacao) a tmavá (Noir).

Speciálním příslušenstvím k práci s čokoládou je praktická silikonová nádoba, vhodná i do nízkých a vysokých teplot (od -20 °C do +220 °C), a přehledná brožura s recepty a praktickými tipy, jak pracovat s čokoládou, a se kterou snadno připravíte kompletní čokoládové menu. Součástí příslušenství k ostatním funkcím je grilovací mřížka, Crisp talíř a speciální držák na něj. Cena 5490 Kč.

45 jako 60

V nejnovější produktové řadě myček nádobí byl zdokonalen energii šetřící systém sušení Zeolith®. Díky vylepšenému 3D systému proudění teplého vzduchu se nyní jak klasické, tak plastové nádobí vysuší mnohem efektivněji. Dobrá zpráva pro malé domácnosti je, že v blízké budoucnosti bude systémem sušení Zeolith® vybavena také nová řada myček nádobí šířky 45 cm, a poskytne tak stejný komfort jako myčky šířky 60 cm. Úzké myčky nádobí nově nabízejí mimořádnou flexibilitu a komfort při uskladňování nádobí díky systému košů VarioFlex Pro s barevnými body, označujícími flexibilní sklopné části, a příborové zásuvce VarioPro, které byly dosud dostupné jen v tradičních 60 cm širokých myčkách nádobí.

Mezi nové myčky nádobí šířky 45 cm, které disponují systémem košů VarioFlex Pro a příborovou zásuvkou VarioPro, patří například vestavěná myčka nádobí Bosch SPI69T75EU (45 cm) za cenu 20 990 Kč.

Kdykoli přidejte

Samsung WW7500 AddWash, která umožňuje přidat kusy oblečení, prací prášek či aviváž v průběhu pracího cyklu. Pračka je totiž vybavena speciálními dvířky, která jsou umístěna ve vrchní části hlavních dvířek. Obě dvířka jsou samozřejmě vybavena dětskou pojistkou, která zabraňuje malým dětem, aby je samy otevřely.

Pračka díky programu Samsung SuperSpeed až 5 kg náplně za méně než hodinu, což z něj činí nejrychlejší kompletní prací cyklus na trhu. Technologie SpeedSpray, která vstřikuje vodu do bubnu za pomoci trysek, pomáhá rychleji rozpouštět prací prášek a prádlo je rychleji čisté. Z trysek poté proudí čistá voda, která prádlo zbaví zbytku pracího prostředku, a současně je ihned vypouštěna. Všechny modely patří do energetické třídy A++.

Pračka AddWash bude na českém trhu dostupná od března 2016 v modelových řadách WW7500 za doporučenou maloobchodní cenu 24 690 Kč, WW6500 za cenu 18 490 Kč a WW5500 za 15 990 Kč.