Pěkně zčerstva

Jemně rozmixované smoothie z čerstvé či mražené zeleniny nebo ovoce vám dodá spoustu vitaminů a energie. Smoothie maker SENCOR SNB 660x dokáže díky výkonnému motoru až 1200 W mělnit ovoce, zeleninu, ořechy, semínka, bylinky a další. Díky novince – 3 přednastavitelným mixovacím programům rozmixuje veškeré ingredience do správné konzistence. Šest kvalitních snímatelných nožů, které jsou vyrobeny z nerezové oceli a jsou pokryty vrstvou titanu, zajistí skoro 99% zachování všech enzymů a vitaminů a omezují oxidaci hotových pokrmů. V tomto smoothie makeru lze vyrábět nejen smoothie, ale i dětské přesnídávky, dipy, omáčky.

Vyrobené smoothie, pokud ihned nevypijete, můžete nosit s sebou díky 2 lahvím o velikosti 0,8 či 1,0 litru. Obě lahve jsou kompatibilní s mixovacím víkem – stačí po umixování jen vyměnit víko a můžete jít. Víka jsou opatřena otvorem na pití. Lahve jsou vyrobené z TRITANU, který neobsahuje BPA a zaručuje vysokou pevnost a nepohlcuje pachy. Smoothie mixér je dostupný za cenu 2739 Kč.

Profesionálně a dokonale

Už máte dost kávy ze strojů, které z ní dělají spíš vodou ředěnou hnědou barvu? Udělejte si svou vlastní profesionální kávu! Pořiďte si pořádný pákový kávovar. Třeba Catler ES 9010 Espresso Dual Boiler s trojitým vyhřívacím systémem – dva nerezové ohřívače vody a aktivně prohřívaná spařovací hlava. Disponuje inovativní technologií PID, která kontroluje teplotu v průběhu celé extrakce. Součástí výbavy je také plocha pro nahřívání šálků, vyjímatelná odkapávací miska s indikátorem Empty Me!, který nám napoví, kdy misku vyčistit, nebo LCD displej s třemi režimy zobrazení.

Doporučená maloobchodní cena je 34 990 Kč.

Prcek, ale pracovitý

Je-li vám velký kuchyňský robot moc velký, je-li vám těžký kuchyňský robot moc těžký, tak si pořiďte něco menšího a lehčího. Třeba KitchenAid MINI s nádobou o objemu 3,3 l. Ta se proti klasické nádobě zmenšila (původně 4,83 l), stroj se zmenšil, ale stále zůstává zachována stejná užitečnost v kuchyni. S možností až deseti různých druhů volitelného příslušenství zvládne tento kuchyňský pomocník přípravu čehokoli od čerstvých domácích těstovin přes domácí burgery, veganské a vegetariánské pokrmy až po domácí pečivo, pizzu či sušenky.

Svým zmenšeným provedením je sice kuchyňský robot KitchenAid MINI méně nápadný než stávající kuchyňské roboty z řady Artisan, to mu však nijak neubírá na jedinečnosti – se zcela novými a bezesporu jedinečnými a výraznými odstíny na sebe bude upoutávat pozornost každého, kdo projde okolo vaší kuchyňské linky.

Jedna žárovka jako žárovky tři

Philips Scene Switch je unikátní řada LED žárovek, které umožňují volbu tří světelných režimů bez nutnosti instalace dalších ovládacích prvků. Je navržena tak, aby splňovala měnící se potřeby domácností. Jedním zmáčknutím stávajícího ovladače lze snadno přizpůsobit domácí atmosféru tak, aby co nejvíce vyhovovala momentálním potřebám.

Systém ovládání je součástí samotné LED žárovky, ve které je integrován i paměťový čip, který si dokáže zapamatovat poslední nastavení.

Scene Switch umožňuje jednoduše přepínat světelnou intenzitu v rozmezí 100 %, 40 % a 10 %. Pro každou činnost tak lze zvolit odpovídající světelnou atmosféru – jasné a energizující světlo pro práci, hřejivé útulné světlo pro posezení s přáteli nebo sledování filmu. Výborná je i cena žárovky – 269 Kč.

Pod parou

Vařit v páře není jen moderní, ale i zdravé a chutné. Nová kombinovaná parní trouba Hotpoint MS 998 IX HA v designu 9 s výškou 45 cm díky přizpůsobování vlhkosti a teploty vytvoří pokrmy zvenku křupavé a uvnitř křehké. Nová parní trouba je maximálně všestranná. Kromě funkce vaření v páře je možné použít i funkci horkovzdušné pečení s ventilátorem, které zaručí křupavou kůrku i u velmi jemné přípravy jídla za kratší čas. Zároveň nabízí možnost tyto dvě funkce – páru a horký vzduch – kombinovat. Trouba je ideální i pro rychlé rozmrazování, ohřívání či vaření.

Tato trouba s dotykovým ovládáním a černobílým textovým displejem v českém jazyce ideálně doplňuje troubu, mikrovlnnou multifunkční troubu a případně také kávovar v této linii. K dorovnání výšky při umístění vedle sebe slouží ohřevná zásuvka.

Doporučená cena vestavěné parní trouby je 29 990 Kč vč. DPH.

Ticho!

Vyzkoušet můžete i mixér G21 Perfect Acoustic, se kterým snadno připravíte vaše oblíbené koktejly a pokrmy, jako jsou polévky, omáčky, pomazánky či přesnídávky. Nádoba mixéru má objem 2 l, díky tomu je možné mixovat i větší suroviny bez nutnosti krájení. Je vyrobena z velmi odolného materiálu, který nezachytává vůni, ani chuť potravin, a je možné pracovat jak s horkými, tak se studenými potravinami. Velkou výhodou je průhledný protihlukový kryt, který sníží hlučnost při mixování. Tišší mixování oceníte především při mixování tvrdých surovin, jako jsou ořechy nebo zmrzlé ovoce. Lze mixovat i s odklopeným krytem. Mixér dále disponuje časovačem s jednoduchým ovládáním. Snadno nastavíte automatické vypnutí po 1 až 5 minutách.

G21 Perfect Acoustic má vysoký výkon 1680 W a 32 tisíc otáček za minutu. Disponuje vylepšeným chlazením ložiska a nožů, díky čemuž dochází k nižšímu zahřívání mixovaných surovin. Vysokou životnost mixéru zajišťují kovové ozubené převody. Mixér má navíc vylepšené odhlučnění motoru.

Cena: 7 999 Kč na www.g21-vitality.eu.

Aby lednička voněla

Spolehlivým a zároveň roztomilým pomocníkem v boji proti aromatickým potravinám uloženým v chladničce je tento miniaturní pohlcovač zápachu DEO 213. Má praktické balení, které nezabere mnoho prostoru – lze ho umístit například do přihrádky na vajíčka. Přípravek obsahuje vysoce absorpční aktivní uhlí a šetrný gel, který nemění chuť ani vůni uložených potravin. Díky průhlednému proužku snadno zjistíte, kdy je potřeba pohlcovač vyměnit za nový. Doporučená maloobchodní cena pohlcovače zápachu Wpro DEO 213 je 105 Kč včetně DPH.