Káva připravená ze studené vody

KitchenAid Artisan je nový kávovar na přípravu kávy za studena, díky kterému si můžete vychutnat studenou kávu stáčenou přímo z lednice – umožňuje to vestavěný kohoutek z nerezové oceli. Princip přípravy je snadný – čerstvě mletou kávu stačí přidat do kávovaru, zalít studenou vodou a nechat pomalu louhovat 12-24 hodin. Výsledkem je silný kávový koncentrát s jemnou a vyváženou chutí. Lze ho pít samotný, nebo dále míchat s vodou, mlékem, či ledem. Výhodou je, že takto připravená káva zůstává čerstvá v chladničce až po dobu dvou týdnů. Spotřebič lze také použít k přípravě čajového koncentrátu, kdy je čaj louhován ve studené vodě po dobu 6-12 hodin.

Výrobek je v prodeji za 4 190 Kč.

Pěkně postupně

Nová řada kávovarů společnosti Siemens nadchne vlastně všechny. Řada EQ nabízí 12 dokonalých spotřebičů od základního modelu až po model s moderní aplikací Home Connect. V každém kávovaru EQ existují tři koordinované high-tech systémy, které se vzájemně doplňují při přípravě kávy: kvalitní keramický mlýnek, inteligentní systém ohřevu vody senzoFlow a výborná spařovací jednotka.

Základní model EQ.3 je nejmenším plně automatickým kávovarem od značky Siemens a splňuje ty nejvyšší požadavky. Inovativní mléčná tryska napění mléko přímo v šálku pro dokonalé cappuccino jako z kavárny – vše stiskem jednoho tlačítka. Díky osvědčenému systému senzoFlow je kvalita kávy vždy na nejvyšší úrovni. Plně automatický kávovar má intuitivní displej s dotykovými tlačítky.

Plně automatický kávovar střední třídy EQ.6 plus má displej coffeeSelect. Uživatelské rozhraní je umístěno po celé přední části přístroje a odtud lze vyvolat všechny funkce lehkým dotykem na senzorová pole. Díky funkci oneTouch DoubleCup připravíte 2 šálky kávy najednou a aromaDouble Shot umožnuje vychutnat si silnou kávu bez hořké příchuti.

Špičkové modely EQ.9 a EQ.9 connect se vyznačují nadčasovým designem a působivými, vysoce efektivními funkcemi – například baristaMode, která umožní přizpůsobit si přípravu kávy do nejmenšího detailu. Nejvyšší model navíc disponuje dvěma různými zásobníky na zrnkovou kávu.

S kávovary Siemens a technologií Home Connect objevíte v jediné aplikaci celý svět skvělé kávy, můžete využívat pestrou škálu funkcí ovladatelných na dálku a překvapit a rozmazlit své hosty. V aplikaci Home Connect můžete například snadno nastavit více objednávek různých variant nápojů a vzdáleně je „objednat“. Kávovar pak bude připravovat kávové speciality z playlistu jednu po druhé. Nikdy nebylo tak snadné stát se dokonalým hostitelem.

Rychle a přesně

Plně automatické kávovary Krups Arabica Display v černé nebo stříbrné barvě využívají originální postupy a technologii Quattro Force podle zásad profesionálních baristů. Všechno probíhá velice rychle. Extrémně odolný mlýnek Activespeed precizně zpracuje jakoukoliv odrůdu kávových zrn a ušetří až pětinu času oproti běžným přístrojům. Tvoří nezbytný první krok na vaší cestě objevování nových odrůd a tříbení citu pro kávové aroma. Přístroje ARABICA umožňují třístupňovou regulaci hrubosti mletí, nastavit lze i teplotu nápoje. Kompaktní Thermoblock System KRUPS zajistí nahřátí přístroje během několika sekund po zapnutí. Patentovaný hydraulický systém Ultraflat Tamping se postará o co nejsilnější stlačení kávy, které je důležité pro optimální extrakci aromat. Parní tryska, jejíž čištění je snadné, praktické a hygienické, tvoří poslední krok přípravy celé řady nápojů a umožní vám dopřát si cappuccino s hustou pěnou.

Mimořádně příjemné je automatické čištění pomocí funkce AutoClean, která zvyšuje životnost kávovaru. Doporučená cena obou kávovarů je 14 999 Kč.