Pro děti někdy aranžujeme ovoce a zeleninu do roztomilých tvarů zvířátek, aby jim zdravé pochoutky lépe šmakovaly. O Halloweenu je to jinak. O Halloweenu vyrábíme různé příšerky, duchy, mumie a pavouky. Fotogalerie nabízí několik jednoduchých nápadů, jak se tohoto úkolu zhostit.

Bubáci naslano

Jako základ pro krvavé strašidelné obličeje se nám bude hodit kečup nebo hustá rajská omáčka, odpornou zelenou barvu vykouzlí avokádo nebo bazalkové pesto. Bělmo vykulených očí můžeme vyříznout z mozzarelly či jiného bílého sýra, případně z vaječného bílku uvařeného natvrdo. Jako oční zorničky poslouží třeba rozkrojené černé olivy.

Tip: Mumie z párků a listového těsta

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na tenké proužky. Ty pak ledabyle obtáčíme kolem párků tak, aby z párku koukal jen "obličej". Mumie pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě dozlatova. Oči můžete dodatečně namalovat hořčicí nebo je vytvořit kuličkami černého pepře. Když upečené mumie na tácu dozdobíte tenkými stříkanci kečupu, každý se při pohledu na prostřený stůl náležitě vyděsí!

Sladká strašidla

Ani hrůzostrašné sladkosti nemusejí být nijak složité. Jako tělíčko pavouka poslouží pralinka nebo jakákoli tmavá kulatá sušenka, nožičky dotvoříte čokoládou na vaření nebo krémem, do kterého jste vmíchali rozdrcené Oreo sušenky. Ty totiž černí opravdu obstojně. Rozehřátá bílá čokoláda nakreslí očička a případně i pavučinu. A pokud se vám opravdu nechce s ničím patlat, upečte klasickou buchtu, pověřte děti, ať vám z papíru vystříhají strašidelné šablonky, a přes ně potom kostičky buchty poprašte moučkovým cukrem. Naprosto jednoduché!