Máte doma i vy starou kuchyň, která pamatuje doby dávno minulé? Chcete ji proměnit v dokonale příjemné místo pro vaření i setkávání se všemi členy rodiny? Zkuste změnu za pomoci nových kuchyňských dvířek.

„Tato proměna je rychlá a absolutně bez jakýchkoliv stavebních úprav. Výměnu stávajících dvířek zvládne každý šikovnější domácí kutil. A navíc, vybírat můžete z ohromné nabídky dekorů, povrchů i frézování,“ uvádí pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení společnosti Trachea. Ten nám ukázal, co se dá s takovou jednou starou kuchyní udělat.

Jednoduchost a tradice ve dřevě

Dokonale lákavě a jemně bude působit každá kuchyně, pokud její dvířka opatříte fólií ve světlém dekoru dřeva. „Tento materiál nikdy nepřestane být atraktivní. Kresba dřeva spolu s jemným odstínem vždy navodí tu správnou atmosféru. Výběrem těch správných dekoračních doplňků můžete z takové kuchyně udělat jak moderní prostor, tak i místnost, která bude symbolem rodinné pohody,“ říká dále pan Martin Dusík. Velmi dobře do celého konceptu zapadají i vybrané úchytky podlouhlého typu a prosklené horní skříňky. Použité mléčné sklo pás skříněk příjemně oživuje, a protože není průhledné, neprozradí žádné návštěvě, co se za ním ukrývá.

Zasaďte si pampelišku…

… a to přímo v kuchyni! Nechte ji vykvést a potom jen sledujte ladně se snášející chmýří. Pokud k tomuto dekoru zvolíte barevnou kombinaci fólie v odstínu zelené a tmavě hnědé, můžete očekávat skvělý designový efekt. Tuhle proměnu má na svědomí digitální grafika Overface. Díky této technologii můžete na jakákoliv hladká kuchyňská nebo jiná nábytková dvířka aplikovat grafický motiv, obrázek či fotografii z vlastního archivu nebo databáze. Fantazii se meze nekladou, jedinou podmínkou je dostatečná kvalita grafiky nebo fotografie, kterou budou dvířka nést,“ dodává pan Martin Dusík.

V zajetí vášnivého lesku

Pro trochu temperamentnější povahy tu máme návrh vysoce kontrastní. Fólie ve vysokém lesku a v ohnivě rudé barvě. Použitá je na dolní řadě kuchyňských skříněk, což kuchyni posune optické těžiště o kousek níž a odlehčí vršek, který je tlumenější v bílém odstínu stejně jako dekorativní panel za kuchyňskou linkou. Ten díky navrženému plastickému frézování vnáší do celého prostoru pohyb a ladnost.

Do diskuzí můžete psát své názory, která z variant se vám zdá nejlepší a proč. Příště zkusíme udělat podle vašeho návrhu tu samou kuchyň na podobné téma v různých barvách!

Foto: Trachea