Výrobci kuchyňských linek mají díky sociálním sítím ulehčenou práci: snadno vidí, co jejich potenciální zákazníci mezi sebou sdílejí a co od sebe nejčastěji kopírují. Z toho pak mohou usoudit, které prvky a barvy se stávají současným trendem, a tomu přizpůsobí svoji nabídku. Už v loňském roce bylo vidět, že sterilní bílá ztrácí body. V kuchyni chceme vidět víc barev, a tento trend se bude dále rozvíjet i letos.

Jako oceán

Podle ředitelky americké společnosti MasterBrand Cabinets budou letos velmi módní zelené a modré tóny inspirované barvou oceánu. Vyniknou na doplňcích v jednolité světlé kuchyni, ale prostoru mohou i zcela dominovat. Atraktivně vypadají například v kombinaci s podlahou v dekoru dřeva.

Jemná šalvěj

Kdo má romantickou náturu a miluje provensálský nebo rustikální styl, může sáhnout po zeleně matné, šalvějové barvě. Tento něžný jarní odstín dobře ladí s tmavšími, zemitými tóny a má uklidňující účinky na psychiku. Šalvějová barva byla v kuchyních zaznamenána jako novinka už loni a očekává se, že poptávka po ní poroste.

Nečekaná fialová

Pokud máte tendenci vyčleňovat se z davu a šokovat neobvyklým stylem, letos budete trendy. Podle zástupců výrobce skleniček Goverre nastal čas překvapovat barvami, které by v kuchyni dříve nikdo nečekal. Třeba sytou fialovou.

Magická černá

Odstíny černé označili za barvu roku 2018 hned dva světoví výrobci barev a laků. Společnost PPG Porter Paints prosazuje barvu Black Flame, což je v její paletě černá s indigovým podtónem, firma Glidden Paint zase vsadila na odstín Deep Onyx. Černá vnáší do interiéru určitou dramatičnost a ve správných kombinacích může působit naprosto luxusně. V kuchyních stále více vidíme černé pracovní desky na světlých skříňkách, nebo naopak černé skříňky s kontrastními deskami.