Nádobí se v myčce myje při poměrně vysoké teplotě vody, v závislosti na zvoleném programu. Horké a vlhké prostředí myčky připomíná prostředí parní trouby, čehož se dá využít k zabití dvou much naráz: ve stejném čase a v jediném spotřebiči umyjete nádobí a zároveň připravíte večeři.

Nápad vařit v myčce na nádobí si získal nadšené příznivce po celém světě, a v Itálii na toto téma dokonce vyšla i kuchařka. V myčce se dá uvařit skoro všechno, suroviny je jen potřeba vakuově uzavřít nebo důkladně zabalit do alobalu, aby se k nim nedostaly žádné nečistoty ani chemie umývající talíře.

Kdo už takto vařit zkusil, vychvaluje praktičnost provedení a šťavnatost pokrmů. Musíte jen vychytat ten správný program - rybu můžete připravit při nižší teplotě, zatímco pro kuře zvolíme nejdelší program s nejvyšší teplotou. Pro zvýraznění chuti je dobré maso před přípravou naložit na 24 hodin do marinády - jakmile ho jednou zavřete do myčky, za chodu už ho nemůžete potírat a dochucovat.

Pro začátečníky, kteří s vařením v myčce zatím jen koketují, je nejsnadnější zkusit projet myčkou filety lososa zabalené ve dvou vrstvách alobalu. Když se to povede, lze otestovat třeba lasagne nebo vakuovanou směs na čínu. V myčce se dá i zavařovat. Následující video vám ukáže postup krok za krokem.