Postupné servírování masa

Češi jsou mistři grilování masa. Nejde ale pouze o způsob přípravy, ale celkový zážitek z degustace můžete umocnit i způsobem servírování. Kupte více druhů masa nebo klidně jen jeden druh, ale naložte jej různými způsoby tak, abyste měli aspoň 3 odlišné příchutě. Ugrilované várky pak nakrájejte na plátky a nechte své hosty ochutnávat. Nejen že tento způsob pomalého pojídání je zdravější a zábavnější, ale předchází i nepříjemnému přejídání. Uvidíte, že vám bude stačit menší množství masa, než jste původně mysleli.

Sýr a zelenina na gril

Jako předkrm nebo také jako pozdější jídlo můžete ugrilovat různé druhy sýrů. Nejčastěji se využívá sýr hermelínového typu nebo třeba uzený oštiepok. Variace grilované zeleniny a žampionů zase potěší všechny vegany. V neposlední řadě můžete vaši oblíbenou zeleninu jednoduše nakrájet na kousky, smíchat se solí, pepřem a olivovým olejem a rozložit na perforovaný grilovací tác. Přípravu hub a zeleniny na gril vám pak výrazně usnadní dobře zvolený kvalitní nůž. Výborným pomocníkem je například velký kuchařský nůž Fiskars Functional Form+, který má 20 cm dlouhou čepel z nerezové japonské oceli.

Káva na závěr

Nezapomeňte na kávu. Po dobrém jídle bývá nejen v našich končinách zvykem nabídnout šálek horké kávy. Možná u vás doma nevykouzlíte espresso, nemáte-li doma potřebný přístroj. Avšak mnohem jednodušší variantou může být příprava kávy pomocí nádoby tzv. french press či překapávané kávy. Díky tomu získáte kvalitně připravenou kávu bez většího množství sedliny, a podaří se vám tak připravit více šálků lahodné kávy najednou.

Pusťte se do toho, užijte si parádní konec léta a staňte se party guru pro vaše přátele!