• Přesolená polévka

Připadá vám, že polévka chutná jako mořská voda? Teoreticky pomůže, když do ní přilijete víc vody, ale ztratíte tím požadovanou hustotu i další chutě. Lepší je do hrnce s polévkou vhodit sáček s rýží a nechat povařit. Rýže do sebe přebytečnou sůl absorbuje a polévka by měla chutnat lépe. Pokud to recept dovolí, stejným způsobem pomohou také těstoviny, nudle nebo oloupané brambory.

  • Trable s potravinovou fólií

Potravinovou fólii skladujte v lednici. Nebude se tolik lepit, trhat a roztahovat.

  • Jak nastrouhat měkký sýr

Je-li sýr příliš mazlavý na strouhání, vložte ho na půl hodiny do mrazáku. Trochu ztuhne a půjde strouhat lépe.

  • Pečicí papír místo košíčků

Chystáte se péct muffiny a jediné, co vám k tomu doma chybí, jsou papírové košíčky? Vyrobte si je z pečicího papíru. Návod, jak ho snadno poskládat do působivého tvaru, ukazuje video:

  • Jak správně ohřát pizzu v mikrovlnce

Když ohříváte pizzu v mikrovlnné troubě, nikdy není tak nadýchaná a šťavnatá jako čerstvá. Trikem je, postavit do mikrovlnky vedle kousku pizzy i hrnek s vodou. Pára učiní divy.

  • Loupání pomeranče

Některé druhy pomerančů se dají loupat snadno, ani nepotřebujete nůž, z jiných horko těžko strháváte kůru kousek po kousku. Pomůže, když citrus necháte ohřát 20 sekund v mikrovlnce.

  • Loupání vajíček

Vařená vajíčka zase oloupete mnohem snáze, budete-li je vařit ve vodě spolu s trochou jedlé sody nebo octa.

  • Přebytečný tuk v polévce

Pokud jste to přehnali s omastkem a v polévce vám plavou nevzhledná oka, vezměte si na pomoc pár kostek ledu. Led zabalte do papírové utěrky a lehce jím přejeďte po hladině polévky. Mastnota se na něj přichytí jak magnet.