Ideální povrch obkladu kuchyňské linky je povrch bezespárový, který jen jednoduše otřete vlhkou houbičkou, a bude vypadat zase dobře. Takovou možnost nabízí kalené sklo. Aby vydrželo náročné prostředí kuchyně, kde za sporákem může teplota dosáhnout až 200 °C, a bylo odolné vůči nárazu, nepůjde o sklo laciné. Cenu navyšuje i způsob opracování - do skla se musejí vyřezat otvory pro elektrické zásuvky, což s požadovanou přesností zvládne jen CNC stroj.

Nejde tedy o levnou záležitost, na druhé straně vám takový obklad vydrží v nezměněné podobě dlouhé roky, jeho barvy se nemění, nehrozí žloutnutí obkladů, jako se to někdy děje u světlých kachliček. Ačkoli to zní téměř neuvěřitelně, povrch lze od mastnoty vyčistit běžným přípravkem na sklo, aniž by na něm zůstávaly šmouhy a otisky.

Sklo je velmi variabilní, co se týče barev. Lze na něj přenést i jakoukoli grafiku dle vlastního výběru - od abstraktních motivů po vlastní fotografii.

Abyste byli stoprocentně spokojeni s vybranou barvou, nespoléhejte se jen na vzorník. Nechte si předvést zvolený odstín přímo na typu skla, které bude pro vaši linku použito. Sklo může být už samo o sobě jemně zabarveno do zelena nebo do modra a lak by na něm mohl v reálu vypadat zcela jinak než v katalogu. Chybu neuděláte při volbě skla extra čirého, které je sice nejdražší, ale jako jediné barvy nijak nezkresluje.