Ovocné pohoštění bývá nenáročné na přípravu, v podstatě je potřeba plody jen nakrájet a pěkně naaranžovat. Kousky ovoce se dají napíchat na špejle jako špízy, můžeme jimi naplnit cukrářské kornoutky a dozdobit šlehačkou nebo je poskládat do podoby květiny či zvířátka. Děti i dospělé potěší ovocné "mini pizzy": jako základ poslouží jakékoli silnější kulaté sušenky, které potřeme slazeným tvarohem nebo sýrem mascarpone a posypeme kousky libovolného ovoce. Letní stůl můžeme doplnit miskou jogurtu nebo čokoládovou fontánkou. Inspiraci na ovocná aranžmá najdete ve fotogalerii.

Tip pro děti: Jahodový shake

Podomácku vyrobený ovocný shake je vždy chutnější a zdravější než ten chemický z fastfoodu. Připravíme ho tak, že rozmixujeme 750 ml plnotučného nebo polotučného mléka s 500 ml vanilkové zmrzliny a hrnkem mražených jahod. Použít se dá samozřejmě i jiné ovoce, výtečné jsou třeba borůvky.

Tip pro návštěvu: Sorbet z manga a melounový salát

Potřebujeme: 60 g manga, 30 g cukru, 100 ml vody, šťáva z 1/2 citronu

Rozmixované mango smícháme s ostatními ingrediencemi a uložíme na 2 hodiny do mrazáku. Směs by neměla zcela zmrznout.

Kopeček sorbetu skvěle doplní sladký ovocný salát z kostek vodního a žlutého melounu, které jsme chvilku marinovali ve šťávě z pomeranče a grapefruitu.