Nenáročné a chutné přílohy ke grilovanému masu

Pečené brambory

Autor:

Přemýšlíte, co tentokrát připravíte ke grilovačce, aby to nebyl pořád jen chleba a salát? Inspirujte se našimi tipy na chutné přílohy, jejichž příprava je jednoduchá a nezabere moc času.

Pečené brambory se zakysanou smetanou

Během grilování se chcete bavit s hosty a mrzelo by vás, kdybyste půlku večera strávili v kuchyni vařením kulinářských specialit. Pečené brambory jsou skvělým nápadem, jak hostům předložit něco opravdu výtečného, a přitom se s přípravou nijak nepárat. Celé brambory jen očistíte, potřete olivovým olejem a vložíte do rozpálené trouby. Sem tam k nim odběhnete, abyste je trochu promíchali, ale jinak máte hodinu klid. Když jsou měkké, odříznete jim vršky, trochu je vydlabete a naplníte zakysanou smetanou smíchanou s vydlabanými vnitřky brambor, prolisovaným česnekem, čerstvě namletým pepřem a bylinkami. Kdo chce, může je posypat i kousky vysmažené slaniny. Navrch pak obvykle přijde strouhaný sýr. Takto nazdobené brambory můžeme před podáváním ještě dopéct, aby se sýr rozpustil.

Papriky plněné kozím sýrem

Plněné papriky

Autor:

Plněné papriky jsou ke grilovačce jako stvořené, protože je můžeme zabalit do alobalu a přihodit přímo na gril. Náplní se nabízí samozřejmě celá řada. Naším tipem je kozí sýr smíchaný se sýrem cottage, doplněný pokrájenými sušenými rajčaty a pepřem. Kdo má rád ostrá jídla, může si naplnit papriky pálivé.

Nudle se zeleninou

Nudle se zeleninou

Autor:

Tento pokrm se dá připravit z jakýchkoli nudlí, dokonce i z těch, které známe z balíčků čínských polévek. Zdravější variantu nicméně přichystáme, když koupíme jakékoli dlouhé nudle s přírodnějším složením. Nudle uvaříme podle návodu, scedíme, necháme pořádně okapat a postavíme stranou. Nakrájíme si zeleninu: cibuli, mrkev, papriku jakékoli barvy, dle chuti i pórek nebo chilli papričku.

  • Tip: Úhledné podélné proužky mrkve vytvoříte škrabkou na brambory. Hezky to vypadá, a navíc mrkev v pánvi rychleji změkne.

V hluboké pánvi rozpálíme olej, nejprve orestujeme cibuli, kterou jsme poprášili kari kořením, a pak přidáme ostatní zeleninu. Zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme a opepříme, a jakmile zelenina změkne, promícháme ji opatrně s nudlemi. Pánev už z plotny odstavíme, jinak se nudle rozvaří.

Pivní chléb

Recept jsme zkoušeli i v domácí pekárně s droždím, ale nebylo to ono. Doporučujeme proto recept původní:

Nejprve vezmeme jednu cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme dozlatova. V míse potom promícháme 500 g hladké mouky s balíčkem prášku do pečiva, přidáme vrchovatou lžičku soli a osmaženou cibulku. Směs zalijeme 330 ml světlého piva (malá plechovka) a vypracujeme vláčné těsto.

Pivní chléb

Autor:

Těsto vložíme do vymazané formy na biskupský chlebíček a dáme do rozpálené trouby. Chléb se peče necelou hodinu při 180 °C. Před koncem pečení ho můžeme posypat strouhaným čedarem a zapéct svrchu. Pivní chléb by se měl zkonzumovat hned první večer, kdy je ještě krásně křupavý.

Komentáře

Načítám komentáře...