Podívejme se ale trochu kuchyni pod pokličku! Jaké máte možnosti řešení kuchyní, aby byla co nejvíce praktická, a stala se tak doslova vaší prodlouženou rukou? Ono se v kuchyních nejčastěji řeší barevná a materiálová kompozice. Dřevo, sklo, betonová stěrka, vysoký lesk v bílém, matném, nebo růžovém provedení? Víme, že takový výběr není vůbec jednoduchý, proto je vhodné se poradit s profesionály. Například v interiérovém studiu DEHO - Design your Home. Teď se ale můžeme podívat na inspiraci, která se týká spíše technického řešení kuchyně.

Kuchyňská pracovní deska, která něco vydrží!

Výběr pracovní desky v kuchyni by se rozhodně neměl podcenit! Je totiž místem, kde se v podstatě odehrává úplně vše! Hlavně se ale budeme bavit o jejím praktickém využití z pohledu pracovního prostředí. Aby deska vydržela bouchání, krájení, horké hrnce nebo třeba celou váhu nákupu, tak je potřeba zvolit správný materiál. Nejčastěji se používají laminátové desky, ty ale nemusí mít až takovou výdrž. Velmi oblíbené se potom staly pracovní desky z přírodního kamene. Vypadají opravdu dokonale, jak se můžete přesvědčit u realizací značky Dekstone, ale je potřeba se věnovat její údržbě. Skvělou variantou jsou proto kuchyňské pracovní desky z umělého kamene Dekton. Naprosto dokonale imitují povrch kamene, ale jsou neuvěřitelně odolné! Vybírat můžete zároveň ze široké nabídky barevných variant.

Kam s tím vším aneb Úložné prostory v kuchyni

Jednou z nejčastějších otázek při návrhu kuchyně je ale ta, která se týká úložného prostoru. Skříně, skříňky, šuplíky a další schovky jsou vítány v každém rohu! Pokud ale zrovna řešíte novou kuchyni, tak si určitě nenechte ujít variantu technické místnosti. Hned u kuchyně, po ruce, tak máte prostor, kam se vleze opravdu vše! A to třeba i to, co úplně nepotřebujete dávat na odiv. Můžete tu mít uskladněny všechny kuchyňské spotřebiče, zásoby jídla, ale třeba také pračku, sušičku a další zařízení. Decentně ukryty, ale přesto prakticky po ruce.

Pokud ale hledáte inspiraci, jaké další vychytávky a možnosti můžete vybírat do své kuchyně, tak se určitě stavte v showroomu DEHO v areálu Centra bydlení a designu Kaštanová, kde vám rádi pomůžou a vytvoří kuchyni na míru.