Když byl designér Jason Goh ještě dítě, rád si hrál s jídlem, které mu jeho rodiče dali na talíř. Jasonova zkušená babička si s touto dětskou neposlušností dokázala rázně poradit, a bez jejího zásahu by tím pádem zřejmě nevznikl ani aktuální Gohův projekt, kterým si získal zájem zahraničních médií.

Inspiraci přinesla babička

Jedná se o obří chlupaté křeslo ve tvaru koule, které autor nazval Moyee. A původ tohoto křesla sahá právě až do Jasonova dětství. V tomto období mu babička ve snaze přimět svého vnuka, aby si nehrál se smaženými rybími kuličkami, začala vyprávět strašidelný příběh.

Vyprávěla mu, že pokud všechno jídlo nesní, pak se nesnědené rybí kuličky promění v obří chlupatou příšeru, která sní jeho. Tento příběh zcela evidentně zanechal na dnes již šestatřicetiletém designérovi ze Singapuru velký dojem, který se mu nyní podařilo zúročit, když své představě z dětství dal konkrétní obrysy a proměnil ji v toto neobvyklé křeslo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Privátní prostor uvnitř pohodlného křesla

Vnitřní prostor křesla Moyee je vybaven komfortním polstrováním, aby bylo co nejpohodlnější. Podle Jasona je hlavní předností jeho křesla možnost schovat se uvnitř, oddělit se od okolního světa a nerušeně zarelaxovat nebo si přečíst knížku, což křeslo umožňuje díky integrovanému vnitřnímu LED osvětlení.

Koupit se nedá, bohužel...

Obří chlupaté křeslo zatím bohužel není na prodej. K vidění je nyní pouze v Národním muzeu v Singapuru, kde bude vystaveno až do 27. ledna.