Dokončení 44 bytů, které v Hradci Králové rozestavěla místní radnice s firmou Mera-Czech, se radnici prodraží o 3,6 miliónu korun. Uvedenou sumu nad původní rozpočet schválilo úterní zastupitelstvo města. Budoucí nájemníci tak zdražení stavby hradit nebudou. Uvedl hradecký primátor Oldřich Vlasák.

Magistrát stavěl s olomouckou firmou Mera-Czech do doby, než Mera v lednu vstoupila do likvidace. Práce na dostavbě by se měly opět rozběhnout počátkem září v režii hradecké firmy FATO invest, která vyhrála výběrové řízení města na dokončení stavby.

I kdyby šla dostavba hladce, zpoždění díla bude zhruba desetiměsíční. Původně měly být první dva domy hotové v únoru a druhé dva v květnu. Nyní radnice počítá s dokončením dvou domů v prosinci a druhých dvou příští rok v lednu.

Budoucí nájemníci, kteří již na byty složili zálohy v řádu stovek tisíc korun, jsou z protahování dostavby roztrpčeni. Někteří vyjádřili názor, že byty se městu ani nepodaří dokončit. Problémy s dostavbou již stály křeslo náměstka primátora odpovědného za bytovou výstavbu Bedřicha Korose a šéfa městských investic Jana Doubravu. -čtk-