Jednička českého stavebního trhu společnost Skanska postaví pro Československou obchodní banku za 2,74 miliardy korun nové sídlo. Zhruba 2400 zaměstnanců banky se nejpozději do roku 2006 přestěhuje do pražských Radlic. Firmy dnes podepsaly smlouvu o výstavbě, řekl mluvčí Skansky Arne Kejdana.

Firma začne se stavbou koncem letošního roku. Vzniknout by mělo přibližně 80 tisíc čtverečních metrů kanceláří.

Skanska chce postavit originální budovu, jeden z nejzajímavějších bankovních domů v republice, dodal ředitel divize Project Development společnosti Skanska Jiří Poletín.

ČSOB již v červenci vybrala projekt společnosti Skanska z více než 40 nabídek. V posledním kole výběrového řízení posuzovala tři nejlepší návrhy. Vedle vítězné Skansky to byly projekty společností Cecopra a ECM.

V současné době ČSOB pro své ústředí využívá 14, převážně starších budov po celé Praze. "Soustředěním do jednoho objektu dosáhne banka úspory nákladů a zefektivnění řady procesů," uvedl již dříve mluvčí banky Pavel Hejzlar. Objekty, kde dosud sídlí, prý bude prodávat.

Skanska loni zvýšila čistý zisk meziročně o téměř 17 procent na 718 milionů korun. Tržby naopak klesly na 23,9 miliard z 27,5 miliard korun dosažených v roce 2001. -čtk-