Částku 4,1 miliardy korun vydali investoři od roku 1997 na výstavbu administrativního projektu BB Centrum. To se nachází v Praze 4 na ploše zhruba 30 hektarů. Dosud zde vzniklo 80 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch a 1750 parkovacích stání. Řekl generální ředitel developerské společnosti Passerinvest Group Radim Passer.

Mezi současné nájemce patří například Hewlett - Packard, T-Mobile, 3M, GE Capital Bank, Eurotel Praha či Česká spořitelna. Stavební firmy zatím postavily pět budov, ve kterých v současné době pracuje více než 3500 lidí. Budovy jsou označeny písmeny A, B, C, D a poslední z nich nese název Office Park. Vedle kanceláří je zde i 35 nadstandardních bytových jednotek a další prostory pro restaurace, obchody a služby.

V druhé etapě se počítá se stavbou tří budov označených Alpha, Beta a Gamma. Po dokončení budovy poskytnou více než 56.000 m2 pronajímatelných ploch a dalších 3300 m2 pro gastronomii, obchody a služby.

Budova Alpha, která nabídne více než 12 tisíc čtverečních metrů kanceláří, bude dokončena letos v prosinci. Téměř polovinu ploch si pronajaly společnosti Microsoft, Puma a Passerinvest Group.

Výstavbu budovy Beta zahájila společnost Hochtief VSB v září. Dokončení je plánováno na jaro 2005. Zájemci si budou moci pronajmout téměř 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří, v podzemí bude místo pro 330 aut. Budova poskytne také 700 metrů čtverečních pro restauraci, obchody a služby. Poslední budova Gamma nabídne přibližně 27 tisíc čtverečních metrů.

Developerská společnost Passerinvest Group se zaměřuje na výstavbu a rekonstrukci kancelářských a obytných budov v Praze. Firmu založil Radim Passer na konci roku 1991. -čtk-