Česká konsolidační agentura (ČKA) vyhlásila veřejné výběrové řízení na prodej pětačtyřicetimilionových dluhů akciové společnosti Slezský kámen Jeseník. Jediným kritériem výběrového řízení, ve kterém mohou zájemci o pohledávky podávat své nabídky do 7. listopadu, je výše nabídnuté ceny. Kamenická společnost vyrábí dlažbu, obklady, kamenné prvky pro městskou architekturu a silniční stavitelství a kamenné zpevňovací dílce pro úpravu toků a svahů. Menší část produkce tvoří výroba litinových drtí.

V loňském roce Slezský kámen zdvojnásobil ztrátu z předloňských 11,7 milionu na 23,6 milionu korun. Firma loni vykázala provozní ztrátu 4,2 milionu korun a její výkony klesly ze 166,8 milionu korun v roce 2001 na 149,6 milionu korun.

Společnost měla na konci loňského roku celková aktiva 205,2 milionu korun, vlastní kapitál 62,6 milionu korun, její základní kapitál byl 84,4 milionu korun a cizí zdroje činily 135,7 milionu korun.

Téměř 38 procent akcií Slezského kamene drží společnost Peterson, dalších zhruba 37 procent má firma Aleph Inovation. -čtk-