Britská realitní společnost Canary Wharf, která vystavěla a provozuje finanční centrum ve východolondýnské čtvrti Docklands, vede exkluzivní jednání o svém převzetí s konsorciem vedeným investiční bankou Morgan Stanley. Hodnota nabídky se pohybuje kolem 1,5 miliardy liber (2,5 miliardy USD), oznámila dnes realitní společnost.

Konsorcium, jež zahrnuje také americkou investiční banku Goldman Sachs a je podporováno americkým investorem Simonem Glickem, který v Canary Wharf vlastní podíl 14 procent, chce nabídnout za akcii 220 pencí v hotovosti plus 35 pencí formou majetkového podílu. Nabídka představuje zisk devět procent proti páteční závěrečné ceně akcií firmy. Canary Wharf vlastní nejvyšší budovu v Británii, která nese jméno společnosti a sídlí v ní velké finanční instituce.

Dnešní oznámení přiblížilo konec pětiměsíční nabídkové války. Společnost však upozornila, že přestože jsou jednání exkluzivní, nemusí znamenat, že dohoda bude nakonec uzavřena. Zájem o britskou Canary Wharf vyjádřil také kanadský konglomerát Brascan. Zatím není ani jisté, jak bude na nabídku reagovat zakladatel společnosti Paul Reichmann, který vlastní sedm procent akcií firmy. Samotná britská firma očekávala, že nabídka se bude pohybovat kolem 330 pencí za akcii, napsala agentura Reuters. -čtk-