Společnost Ingstav Ostrava letos očekává tržby ve výši 720 milionů korun, což je téměř dvojnásobný nárůst proti loňským 392,5 milionu. Stavební firma letos zároveň předpokládá hrubý zisk 22 milionů korun, když loni byl 16,1 milionu korun. Řekl generální ředitel společnosti Miroslav Rozhon.

"Letošní rok je jeden z nejlepších v historii firmy," uvedl ředitel. Podle něj k dobrým hospodářským výsledkům přispělo také teplé počasí v posledních měsících, kdy stavební firmy mohly nadále pracovat.

K největším letošním zakázkám ostravského Ingstavu patří výstavba kolektoru v centru Ostravy, která začala letos v lednu. Rozšíření kanalizačního systému za 659 milionů korun, by mělo být hotové do srpna 2005. Výstavba kolektoru ale zřejmě skončí s několikaměsíčním předstihem.

Mezi další větší zakázky firmy patří výstavba parkovacího objektu v Orlové a odstraňování škod po povodních, zejména břehů a jezů, v Plzni Lobzech.

Většinovým vlastníkem společnosti je od listopadu 1999 další stavební společnost Tchas, která nyní drží 95,4 procenta akcií Ingstavu Ostrava. Ten má základní kapitál 63,8 milionu korun a zaměstnává 425 lidí. -čtk-