Francouzský průmyslový konglomerát Bouygues SA loni zvýšil tržby o devět procent na 22,25 miliardy eur. Skupina, jejíž aktivity sahají od výstavby po telekomunikace, podle své dnešní zprávy zvýšila tržby díky konsolidaci aktivit v mobilních komunikacích a díky výraznému růstu na trhu s nemovitostmi.

Tržby Bouygues se v meziročním porovnání zvýšily i přes loňský prodej 50,8 procenta divize Bouygues Offshore italské společnosti Saipem Spa. Divize zajišťuje služby při těžbě ropy.

Výsledek byl mírně lepší, než odhadovali ekonomové. Podle průzkumové agentury Multex analytici čekali tržby 22,13 miliardy eur.

Tržby telekomunikačních a mediálních aktivit Bouygues vyskočily o 49 procent na 5,54 miliardy eur z 3,71 miliardy před rokem. Bouygues Telecom, třetí největší mobilní operátor Francie, který je považován za budoucnost skupiny, již na počátku ledna oznámil, že loni zvýšil tržby o deset procent na 2,95 miliardy eur. Akcie Bouygues dnes stouply o 3,67 procenta na 22,33 eura, napsala agentura Reuters. -čtk-