Více než 7100 metrů čtverečních kancelářských ploch je připraveno k pronájmu v nové budově na náměstí I.P.Pavlova v Praze 2. Oznámil to manažer projektu Richard Král ze společnosti Bouyques Batiment. Investorem projektu je Deutsche Bank Real Estate Investment, která budovu koupila za zhruba 16 milionů eur (500 milionů korun).

Zájemce o pronájem kanceláří zaplatí měsíčně asi 20 eur za čtvereční metr (630 korun). Poplatky za služby činí další tři eura za metr čtvereční a měsíc (asi 95 korun). Minimální doba pronájmu je pět let. "V současné době jednání o pronájem kanceláří probíhají," řekl Král bez dalších informací.

Developer projektu počítá s dokončením stavby letos v září. Budova bude mít šest nadzemních a čtyři podzemní podlaží. K dispozici bude 71 parkovacích míst.

Nové kancelářské prostory v poslední době nabídla například administrativně-obchodní budova na Karlově náměstí v Praze 2. Měsíční nájem metru čtverečního kancelářské plochy zde činí 19,5 eura (zhruba 600 korun). Budova má více než 20.000 metrů čtverečních administrativních ploch.

Bouyques Batiment je dceřinou společností ve 100procentním vlastnictví francouzské stavební, telekomunikační a mediální společnosti Bouyques. V České republice je kancelářský projekt na I.P.Pavlova v Praze třetí akcí této firmy. Mezi dokončené projekty patří rekonstrukce letiště v Praze Ruzyni, kancelářská budova PwC, včetně hotelů Novotel a Ibis. V současné době firma připravuje hotelový projekt v Praze Smíchově.

Průměrné pronájmy kanceláří se v Praze podle Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí pohybují mezi 120 až 130 tisíci metrů čtverečních ročně. -čtk-