Od zítřka 3. 4. do 6. 4. 2003 budete moci ve Veletržním paláci navštívit již IV. ročník úspěšného komplexu výběrových výstav moderního designu nábytku, svítidel a bytových doplňků art & interiér4. Stejně jako v předcházejících letech se komplex art & interiér4 skládá z několika samostatných výstav, a to z: art & interiér4 Tato výstava je prezentací vybraných špičkových českých a zahraničních firem z oboru moderního nábytkového designu, osvětlení a doplňků. Na ploše 3.000 m2 se letos se svými vytříbenými expozicemi představí, kromě dobře známých českých firem, také některé italské a britské společnosti jako Consorzio Nuovi Mercati a British European Design Group. office & life Tato výstava, která je pro letošní rok novinkou, představí kancelářský nábytek, doplňky a kancelářskou techniku, potřeby, služby a vybavení. Prohlédnout si ji budete moci v respiriu mezaninu malé dvorany Veletržního paláce. Projekt office & life vznikl ve spolupráci se společností Expand Media. K účasti byly vyzvány firmy, které v tomto oboru na našem trhu dobře fungují a mají za sebou desítky kvalitních realizací veřejných interiérů a administrativních pracovišť. Od února roku 2004 by se měla tato akce stát ve Veletržním paláci samostatnou specializovanou výběrovou výstavou. IV. přehlídka českého designu a IV. přehlídka zahraničního designu Dalšími samostatnými a již mezi veřejností velice oblíbenými výstavami jsou IV. přehlídka českého designu a IV. přehlídka zahraničního designu, organizované každoročně ve spolupráci s Národní galerií v Praze, Sbírkou moderního a současného umění, které v prostorách Veletržního paláce pokračují až do 4. května 2003. Mají přísná výběrová kritéria a představují především novinky a trendy v oblasti designu nábytku, bytové kultury a životního stylu. Jsou prezentovány přímo v prostorách sbírek Národní galerie v Praze.

Čtvrtý ročník přehlídek českého a zahraničního designu je určen všem, kteří se nezaleknou skvělých nápadů a ultramoderního designu, těm, kteří se nezastaví před ničím, ale pozastaví se a zapřemýšlí nad stavem současné společnosti a nad trendy našeho způsobu života a životního stylu, těm, kterým není lhostejné, kde a jak žijí. Především však udělá radost těm, kteří obdivují úžasný materiál, provázející nás téměř na každém kroku od dávné historie po současnost, materiál mnoha podob, tvarů a tváří, totiž sklo. Doprovodnou akcí komplexu výstav art & interiér4 bude výstava Česká židle, pořádaná Design centrem České republiky.


Komplex výběrových výstav art & interiér4 probíhá pod záštitami Ministerstva kultury České republiky, Primátora hlavního města Prahy, Hospodářské komory České republiky, Hospodářské komory hlavního města Prahy, Design centra České republiky a Obce architektů ČR.