Pěstujeme broskvoně Zdeněk Bažant a kolektiv Publikace je zaměřena na současný způsob pěstování broskvoní na zahrádkách, v ovocných školkách i v sadech. Pěstitel v ní získá dostatečné teoretické podklady pro veškeré praktické zásahy. Zřetel je brán i na zájemce, kteří chtějí docílit dobré výsledky i v méně příznivých klimatických a půdních podmínkách. V pěstitelské části je zpracována celá problematika od přípravy pozemku před výsadbou přes tvarování a řez, výživu a závlahu, ochranu před nejčastějšími chorobami a škůdci až po postup při sklizni broskví. Zvláštní kapitola je zaměřena na výběr vhodných podnoží a odrůd, přípravu pecek pro výsev, očkování a pěstování stromků ve školce. 116 stran, cena 119 Kč, publikaci lze objednat zde Grilování – více než 140 nejlepších receptů Kdo by odolal vůni čerstvě grilovaného masa a příjemné atmosféře, která grilování provází? Podle této moderní, přehledné kuchařky připravíte výborné grilované steaky, kuřata, hamburgery, ryby, ale i zeleninu a vegetariánská jídla. Najdete zde informace o tom, jaké maso je na co vhodné, jak jej před grilováním připravit, jaké použít koření a výborné recepty na grilovací marinády, do kterých maso naložíte. Rozsáhlá je také nabídka dipů a grilovacích omáček, které podáváme k hotovým jídlům. Text je doplněn i několika recepty na vhodné dezerty. V knize je i kapitola o různých druzích grilů a k čemu jsou vhodné a také informace o tom, jak připravit gril-party, která by potěšila všechny hosty. Knihu doplňují výstižné barevné fotografie. 96 stran, cena 129 Kč, publikaci lze objednat zde Červená vína – Hledání pravdy o víně (2. upravené vydání) Libor Ševčík Autor pokračuje v přibližování rozmanitého a nádherného světa vín. Vybírá a čtivou a přehlednou formou zkušeným i začínajícím milovníkům vína přibližuje nepřeberné bohatství odrůd, značek, výrobců, zeměpisných zvláštností a technologických fines. V knize najdete velká červená vína velkých a slavných světových výrobců i srovnání s našimi předními pěstiteli a výrobci. Kniha přináší i souhrn nejnovějších vědeckých bádání dokazujících, že mírné pití červeného vína je zdraví prospěšné. Podává výklad o tom, kdy, jak a k čemu víno servírovat a přináší také zajímavé kuchařské recepty používající víno jako surovinu k přípravě vynikajících pokrmů. Stejně jako v již vydané knize o bílých vínech, nehledá autor pravdu ve víně, ale snaží se dopátrat pravdy o víně. 140 stran, cena 149 Kč, publikaci lze objednat zde Hmoždinky – moderní upevňovací technika Jan Tůma Příručka popisuje princip a nejrůznější typy hmoždinek – velkých pomocníků na stavbách i v domácnostech. Seznámí vás se základními způsoby upevnění a montáže. Poradí vám při výběru hmoždinek, které budete chtít použít např. do sádrokartonu, betonu nebo dřevotřísky. Neméně podstatnou část knihy tvoří kapitoly o ocelových a chemických kotvách. 100 stran, cena 99 Kč, publikaci lze objednat zde