Německá společnost Berger by měla do konce příštího roku zprovoznit v Dubí u Teplic nákupní a zábavní centrum. Náklady na výstavbu centra o celkové ploše 12 hektarů se budou pohybovat kolem 1,2 miliardy korun. V komplexu šesti samostatných pavilonů bude mimo marketu s potravinami, hobby centra, domu služeb i několik restaurací, zábavní centrum či benzinová stanice. Vyplývá to z informací realitní kanceláře Duna, která bude v centru pronajímat prostory. Ředitel kanceláře Pavel Sukdol řekl, že tento týden skončil výkup pozemků. "Tento týden se také vydává územní rozhodnutí," uvedl. Vydání stavebního povolení je plánováno na listopad 2003.

Podlahová plocha centra bude přesahovat 4,5 hektaru. Podle Sukdola již kancelář uzavřela šest nájemních smluv s budoucími obchodníky. "Jednání se rozeběhla před měsícem," upřesnil.

Komplex se bude podle zveřejněných údajů nacházet přímo u mezinárodní trasy E55 ve směru na hraniční přechod Cínovec naproti závodu společnosti Avirunion.

Mluvčí dubské radnice Jindřich Pech řekl, že město se na výstavbě nepodílí. Pouze rozhoduje o povoleních jako správní úřad. Dodal však, že radnice prodala společnosti některé pozemky.

Německá firma Berger podle Sukdola působí ve finančnictví a stavebnictví. Výstavbu v Dubí bude zajišťovat dceřiná společnost s ručením omezením, dodal. -čtk-