Šest investorů projevilo zájem o volný pozemek v areálu bývalých Vodních staveb v Litvínově. Převažují firmy s německým kapitálem. Jde o lukrativní nabídky, některé společnosti nabízejí až 120 nových pracovních míst při zahájení výroby do šesti či osmi měsíců, informoval dnes novináře starosta Litvínova Karel Zdražil. "Pozemek o výměře 2,6 hektaru se dvěma halami je určen pro jednoho výrobce. Můžeme ale nabídnout další pozemky navazující na areál na severní straně. O ně projevily zájem dvě firmy, které by se o prostory podělily. Rada proto doporučí zastupitelům, aby město vyhovělo oběma," uvedl Zdražil.

Zbylým zájemcům město nabídne podle Zdražila místo v budoucí průmyslové zóně na jihovýchodním okraji města, která bude díky státní dotaci 20 milionů korun připravena pro investory do konce letošního roku.

V areálu Vodních staveb již působí dceřiná firma německého producenta svařovaných výrobků z plastů PTE Plast-Technik. V první fázi zaměstná 30 lidí, po rozšíření výroby získá práci dalších až 20 osob. Za budovu a více než hektarový pozemek společnost zaplatila městu 2,6 milionu korun. Dalších asi 26,5 milionu korun investuje do stavebních úprav objektu a strojního vybavení.

Sedmihektarový areál likvidovaných pražských Vodních staveb Litvínov odkoupil v roce 2001 za 12,5 milionu korun. Do zbylých prostor se přestěhují technické služby a psí útulek. -čtk-