Celkem 21 staveb přihlásili investoři ze Zlínska do prvního ročníku soutěže Stavba roku 2002. V nejobsazenější kategorii staveb občanské vybavenosti a bytové stavby zvítězil luhačovický dům Dušana Jurkoviče. Radnice ve Valašském Meziříčí obdržela diplom za zrekonstruovaný zimní stadion.

"I když jsme neobsadili jedno z čelních míst, můžeme říci, že jsme se zúčastnili a čestně bojovali," prohlásil při přebírání cen starosta Valašského Meziříčí Jiří Kubeša (ODS).

Podle představitelů města bude ale nutné zvážit rozdělení kategorií. "Není možné, aby do jedné skupiny spadaly stavby škol a rekonstrukce památek a zimního stadionu," míní místostarosta Bohdan Mikušek (KDU-ČSL). Podle organizátora soutěže Přemka Elšíka se kategorie určitě změní. "Jak, o tom začne jednat přípravná komise až v podzimních měsících," uvedl.

Valašskomeziříčská radnice nyní nemá přebytečné peníze na rekonstrukce starých objektů nebo na nové stavby. Do příštího ročníku chce přihlásit nedávno otevřený pavilon domu s pečovatelskou službou.

Rekonstrukce zimního stadionu ve Valašském Meziříčí začala loni v březnu a skončila v říjnu. Zahrnovala zastřešení, modernizaci ledové plochy, úpravu šaten a přístavbu kuželny. Náklady ve výši 73 milionů korun město v převážné míře uhradilo ze svého rozpočtu. Místní společnost Deza přispěla na opravy pět milionů korun, zbývajících 3,5 milionu korun získalo město od státu. -čtk-