Asi 60 parcel pro výstavbu rodinných domů by mělo vzniknout v západní části Chodova na Sokolovsku. Město loni pozemky vykoupilo od restituenta a chce je postupně zasíťovat a připravit pro prodej zájemcům o stavbu, řekl místostarosta Chodova Stanislav Pochman.

Chodov získal pozemky o rozloze zhruba 60.000 metrů čtverečních za výhodnou cenu. "Šlo o více pozemků. Některé byly zemědělskou půdou, jiné pozůstatky po dolové těžbě. Získali jsme je v průměru asi za 135 korun za metr," řekl Pochman. Na pozemcích by mělo vzniknout 58 až 62 parcel.

Kolik prostředků město do přípravy pozemků dá, bude vědět do konce měsíce. "To bude hotový rozpočet projektu," vysvětlil Pochman. Zasíťování chce ale radnice dělat postupně, podle zájmu stavebníků. V příštím roce by to mělo být prvních deset až 12 pozemků.

Ačkoli radní ještě nestanovili pravidla pro prodej pozemků, podle Pochmana bude zřejmě město postupovat obdobně jako u dřívějších prodejů. "Prodejní cena kolem 750 korun za metr čtvereční by měla odpovídat asi polovině nákladů, které do přípravy pozemků dáme," uvedl Pochman.

Kromě pozemků v lokalitě Chodov západ nabízí město i pozemky pro rodinné domy v Bezručově ulici, kde je k dispozici devět parcel. "V záloze máme ještě pozemky v Poděbradově ulici. I tam by v případě zájmu mohlo vzniknout až 60 parcel pro rodinné domy," dodal Pochman. -čtk-