Výrobce plastových oken a dveří, společnost Čechoplast, letos postavil nový výrobní závod a předpokládá meziroční zvýšení tržeb o čtyři procenta na 390 milionů korun. Firma, jež od roku 1993 působila v Bučovicích na Vyškovsku se letos přestěhovala do nových prostor v Hodějicích u Slavkova. Stavba závodu na zelené louce stála 150 milionů korun.

Majitel společnosti, francouzský výrobce a obchodník Jean-Marc Schuttrumpf, uvedl, že v Bučovicích měl Čechoplast nevyhovující prostory. Nový závod umožní zvýšit kapacitu původní výroby téměř o 100 procent, což představuje produkci až 600 okenních křídel denně. Podle Schuttrumpfa tak splňuje požadavky výroby a prodeje na několik desítek let dopředu.

Výrobní prostory v Hodějicích přinesly i nová pracovní místa. Koncem minulého roku pracovalo v Čechoplastu 186 lidí a nyní jich podnik zaměstnává 242.

Z produkce Čechoplastu je téměř 70 procent učeno na vývoz. Přes 46 procent produkce směřuje do Francie, podnik má zákazníky například i v Německu či Rakousku.

V roce 2005 plánuje podnik zvýšení tržeb o 7,5 procenta na 420 milionů korun. Chce pokračovat i v investicích a do informačního systému dá přes 18 milionů korun. Schuttrumpf také uvedl, že od ledna 2005 ponese podnik nový název FenStar, což je úspěšná značka plastových oken a dveří, jež firma vyrábí. -čtk-