Obyvatelé Ústí nad Labem si od magistrátu budou moci půjčit další peníze na rekonstrukci bytů z fondu rozvoje bydlení. Radní již souhlasili s rozdělením 245.000 korun. Město za posledních devět let poskytlo občanům půjčky s tříprocentním úrokem za téměř 20 milionů korun.

Příspěvek na opravu střechy ve výši 145.000 korun by mělo do konce roku dostat společenství vlastníků v domě v ulici Masarykova. Zbylých 100.000 korun by mělo posloužit dvěma soukromníkům na obnovu střechy a fasády domu, výměnu oken a rekonstrukci koupelny.

Lidé mohou žádosti o nízko úročenou půjčku zasílat na finanční odbor magistrátu i nadále. Další výběrové kolo se uskuteční na jaře roku 2005. Půjčka s úrokem tři procenta má ve většině případů dobu splatnosti tři roky. Naposledy rozdělilo město 2,7 milionu korun na rekonstrukci bytů letos v květnu.

Ve fondu bydlení má Ústí 34 milionů korun. Fond v roce 1995 získal půjčku od ministerstva financí ve výši 20 milionů korun. Letos by mělo město státu z půjčky vrátit pět milionů korun a v roce 2005 pak zbylých 15 milionů. -čtk-