Desítky nových bytů, administrativní budovy a domy sociálních služeb by měly vyrůst na Chodovci v Praze 11. Část pozemku by měla sloužit také ke sportovním a volnočasovým aktivitám. Začít se stavbou by se mohlo už na podzim příštího roku, řekla starostka Prahy 11 Marta Štorfová.

Urbanistickou studii na území ohraničeném ulicemi Klíčova a Blažimská v blízkosti Státního ústředního archivu schválila rada Prahy 11 ve čtvrtek. "Základní podmínkou schválené studie je vyřešení dopravy pro pěší," uvedla Štorfová. Soukromý investor musí podle starostky vyřešit především chybějící spojení pro chodce mezi sídlištěm Kulatý Chodovec a základní školou v Donovalské ulici.

Projekt na Chodovci počítá s administrativními budovami, skladovými prostory a určitým počtem nových bytů. Vedle nich by měly stát i domy pro seniory se zdravotnickým zázemím a možností následné péče. O území určenému pro volný čas rada zatím nerozhodla. "Protože budeme povolovat pouze venkovní zařízení, půjde pravděpodobně o tenisové nebo jiné kurty," podotkla starostka.

Osm desítek nových bytů by mělo být postaveno také na soukromých pozemcích v Klapálkově ulici. Na místě současného nevyužívaného parkoviště vyroste podle starostky jedna obytná budova s několika patry parkovacích míst, další bytový dům bude stát na volném prostoru. Rada naopak nesouhlasila se zastavěním dětského hřiště, plánuje jeho zkvalitnění a rozvoj o další herní prvky. Se stavbou se podle starostky nezačne dříve než v polovině roku 2006. -čtk-