Kunratická městská část obdrží státní dotaci ve výši 10,2 milionu korun na výstavbu takzvaných podporovaných obecních bytů. Dotaci poskytlo hlavnímu městu ze svého rozpočtu ministerstvo pro místní rozvoj v rámci programu výstavby podporovaných bytů. Městská rada schválila přijetí dotace, informovalo tiskové oddělení magistrátu.

V nových kunratických bytech budou žít lidé se zvláštními potřebami na bydlení, například ze zdravotních důvodů, kvůli pokročilému věku a podobně. "Svůj nový domov zde naleznou i občané, kteří kvůli nepříznivým životním okolnostem nebo rizikovému prostředí, v němž žijí, nejsou schopni bez pomoci druhých samostatně řešit svoji bytovou situaci," uvedl ekonomický náměstek primátora Petr Hulinský.

Cílem programu ministerstva pro místní rozvoj je přispívat k výstavbě nájemních bytů pro občany, kteří jsou nějakým způsobem znevýhodněni v přístupu k bydlení. Byty jsou ve vlastnictví obce nebo dobrovolného svazku obcí, uvedl náměstek.

Výstavba bytového nebo rodinného domu se dvěma či třemi byty, půdní nástavby nebo úpravy bytu musí být zahájeny do konce letošního roku, aby dotace nepropadla. -čtk-