Lucemburská realitní společnost Orco Property Group, která se koncem loňského roku stala majitelem české developerské společnosti IPB Real, chce uvést své akcie a obligace na pražskou burzu. Firma ve svém sdělení uvedla, že si od vstupu na burzu slibuje v budoucnu nové finanční zdroje.

"Firma uvedla, že požádá burzu o registraci 4,62 milionu svých akcií, které se nyní obchodují na západoevropském trhu Euronext. Rovněž bude žádat o povolení obchodovat zde s obligacemi konvertibilními na akcie se splatností v roce 2011.

"Věříme, že díky vstupu na pražskou burzu se domácí investoři s naší firmou lépe seznámí, což by mohlo v budoucnu uvolnit nové finanční toky směrem k naší společnosti," uvedl ve sdělení viceprezident Orco Property Arnaud Bricout.

Orco Property Group patří k významným investorům, developerům a správcům majetku na trhu nemovitostí ve střední Evropě. Skupina vlastní a spravuje portfolio v hodnotě 200 milionů eur (6,3 miliardy korun). Na českém trhu nemovitostí společnost působí od roku 2001 a loni koupila za 417 milionů korun developerskou společnost IPB Real, která patří k předním stavitelům bytů v České republice. -čtk-