Radnice v Mělníku vyhlásila výběrové řízení na prodej pozemků určených pro výstavbu bytových domů a podzemních garáží v Bezručově ulici. Výhledově zde má vzniknout až 350 bytů v osmi domech. Nabídky chce město vyhodnotit do konce dubna. Informovala radnice.

Rozsáhlá bytová výstavba mezi zimním stadionem a bývalým areálem Okresního stavebního podniku se připravuje již delší dobu. Radnice již letos jednou vybrala firmu pro tento projekt, ale zastupitelé s tím nakonec nesouhlasili. Úřad proto nyní vyhlásil výběrové řízení podruhé, aby kritéria byla jednoznačnější a systém schvalování jednodušší.

První výběrové řízení vyhrála firma Sicom, která počítala v ideálním případě se zahájením výstavby první etapy se 160 byty začátkem května příštího roku. Nyní je jisté, že se výstavba uskuteční přinejmenším o několik měsíců později.

Vybraná lokalita je v blízkosti všech inženýrských sítí, je dostupná z frekventované Bezručovy ulice a přitom v blízkosti cenného krajinného prvku říčky Pšovky, která je obklopena zeleným pásem. Část pozemků se nyní využívá jako nezpevněná odstavná plocha pro parkování aut z přilehlého sídliště.

Město chce pozemky pro bytovou výstavbu prodat jako celek s tím, že minimální cena pozemků bude 1500 korun za metr čtverečný.

Mělnická radnice již neplánuje do budoucna výstavbu tradičních nájemních bytů. Naopak registruje a projednává plány soukromých investorů na výstavbu bytových i rodinných domů. Nová výstavba bytů se chystá v lokalitě Slovany, kde mají vzniknout jak bytové domy, tak nová vilová čtvrť. Jiný investor chce postavit asi 60 bytů v řadových domech podél Kokořínské ulice ve směru na příměstskou část Chloumek. -čtk-