Izraelská skupina Plaza Centers postaví v Praze 4 do poloviny roku 2006 nové obchodní centrum, jehož rozloha přesáhne 25.000 metrů čtverečních. Uvedl to ředitel české pobočky společnosti Plaza Centers Tal Ben-Yahuda, uvádí pondělní vydání týdeníku Euro. Výstavba komplexu představuje investici ve výši zhruba jedné miliardy korun.

Největší plochu, 6500 metrů čtverečních, si již pronajala společnost Tesco, doplnil Ben-Yahuda.

Plaza Centers působí i mimo Prahu. V Plzni například hodlá zrekonstruovat za tři čtvrtě miliardy korun zchátralé výstaviště, jež získala do pronájmu na 99 let za 180 milionů korun. U něj chce firma vybudovat patrové garáže. Na ty by měla získat pozemek od města do nájmu také na 99 let, podobně jako sousední osmihektarový areál, o jehož dlouhodobém pronájmu již plzeňští zastupitelé rozhodli.

V současnosti Plaza Centers dokončuje projekt zábavně-obchodního centra, které by mělo v západočeské metropoli vyrůst přibližně za rok a půl.

Plaza Centres, která provozuje 50 zábavně obchodních komplexů po celém světě, zahájila působení ve střední Evropě před deseti lety. Nejvíce zábavně-obchodních center má v Maďarsku, kde sídlí evropská centrála, a v Polsku. -čtk-