Přibližně 14 hektarů pozemků v Praze 9, které původně patřily ČKD Slévárny v likvidaci, je na prodej. Minimální požadovaná cena za pozemky v Kolbenově ulici je 490 milionů korun. Informoval o tom dnes internetový server Euro Online.

Majitelem 11 hektarů z uvedených pozemků je společnost Tesla, která je od ČKD Slévárny odkoupila a na jejich zhodnocení si najala realitní poradenskou firmu Tolera. Zbylé tři hektary vlastní firma Kavero. Při prodeji postupují firmy společně.

"V budoucnu by tu mělo vyrůst nové centrum Vysočan. Počítá se s výstavbou zhruba 170.000 metrů čtverečních bytových a nebytových ploch. Prodej bychom chtěli dokončit v první polovině letošního roku," řekl Euru OnLine zástupce společnosti Tolera Zdeněk Krejčí.

Pozemky jsou podle Krejčího zbaveny ekologických zátěží, připojeny k sítím a připraveny k výstavbě. Firmy je chtějí prodat jako jeden celek. Hlavní podmínkou je cena a platební podmínky stanovené ve smlouvě. "Řadu jednání se zájemci už vedeme," uvedl Krejčí.

Do měsíce by měla být schválena urbanistická studie rozvoje území, kterou zadala radnice Prahy 9. Z ní bude zřejmé, co bude možné na pozemcích postavit. Starosta Prahy 9 Vladimír Řihák Euru řekl, že nabyvateli pozemků radnice nabídne dalších sedm hektarů okolních pozemků. -čtk-