Přes tři miliardy korun celkových výnosů chce v letošním roce dosáhnout firma Agrotec Hustopeče. Loni měla společnost s 920 zaměstnanci výnosy na úrovni 2,95 miliardy korun. Oznámil to generální ředitel podniku Karel Losenický.

Agrotec v uplynulých dnech zařadil do nabídky stavební stroje značky Case od koncernu CNH, který patří do holdingu Fiat. Hustopečská firma již od roku 2002 prodává stroje pro stavbaře se značkou Fiat Kobelco, určenou pro evropský trh. Za dva roky se podařilo prodat 120 strojů této značky, například pásových rypadel, dozerů a velkých stavebních strojů.

Koncern CNH je třetím největším prodejcem stavebních strojů na světě a jednička v prodeji zemědělských traktorů a kombajnů. Společnost má 45 výrobních závodů na čtyřech kontinentech a ve více než 160 zemích celého světa asi 12.400 dealerů. Hustopečský Agrotec má nyní výhradní zastoupení koncernu pro ČR, Slovensko a Rakousko. Zde založil dceřinou firmu Casetec. Agrotec obchoduje i se zemědělskou technikou, kde má sedmatřicetiprocentní tržní podíl. -čtk-